Games & gadgets

Release 'GTA 6' zorgt ervoor dat mensen die dag massaal vrij nemen

foto: Rockstar Games
  1. Newschevron right
  2. Release 'GTA 6' zorgt ervoor dat mensen die dag massaal vrij nemen

Gamers wereldwijd zijn massaal van plan om verlof te nemen op de releasedag van GTA 6. Dat schrijft The Gaming Bible. Volgens het platform laten veel mensen via kanalen als Reddit en X weten dat ze zelfs langere tijd vrij nemen om de game te kunnen spelen.

Release 'GTA 6'

Dat veel gamers niet kunnen wachten op de release van GTA 6 is een understatement. Hoewel het spel naar verwachting ergens volgend jaar pas te verkrijgen is, fantaseren veel fans al over het idee om de game in bezit te hebben. Zo barsten er op social media al discussies los over hoe je de releasedag het beste kunt 'vieren'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gamers willen massaal verlof

Volgens The Gaming Bible zijn veel mensen van plan om een verlofdag op te nemen op de dag dat GTA 6 uitkomt. Andere fans hebben het niet eens over een vrije dag, maar spreken zelfs over meerdere vrije weken om van de game te kunnen genieten. "Ik ben van plan om een week vrij te nemen om de game te spelen. Is dat zielig of heeft iemand anders iets soortgelijks gepland?", vroeg iemand op Reddit om zijn enthousiasme te vergelijken.

Het bleek al snel dat hij niet de enige was met het voornemen om zich op de game te focussen. "Kerel, als ik een releasedatum kon krijgen, zou ik nu al drie volle weken opsparen om dan te kunnen opnemen", onthulde een andere gamer. “Ik neem dan zelfs twee dagen voor de release al vrij zodat ik me goed kan voorbereiden." Een ander grapt dat de release van GTA 6 een grote maatschappelijke impact zal hebben. "Het grootste deel van de wereld zal volledig tot stilstand komen en de economie zal vertragen door de plotselinge afwezigheid van iedereen, haha."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wanneer komt 'GTA 6'?

Sinds de trailer van GTA 6 in december 2023 werd uitgebracht, speculeren fans al over wat ze van de game kunnen verwachten. Op de eerste beelden is in ieder geval duidelijk te zien dat het spel zich afspeelt in Vice City en omstreken. Daarnaast draait het spel om twee hoofdpersonages, Lucia en Jason, en speelt het spel zich af in de moderne tijd. Alles over de nieuwe game lees je in dit artikel.

Rockstar Games zou momenteel als doel hebben om GTA 6 in het voorjaar van 2025 uit te brengen. Insider Gaming-redacteur Mike Straw nam onlangs contact op met meerdere bronnen die bekend zijn met de ontwikkeling van de game, nadat er geruchten opdoken dat de release vertraagd zou zijn. "Ik kreeg te horen dat de game 'op schema' lag en dat elke suggestie van vertraging in deze fase van de ontwikkeling puur giswerk is", aldus Straw op X.

Ster advertentie
Ster advertentie