Games & gadgets

PS4- en Xbox One-gamers spelen Fortnite voortaan tegen elkaar

foto: Epic Games
  1. Newschevron right
  2. PS4- en Xbox One-gamers spelen Fortnite voortaan tegen elkaar

Fornite: Battle Royale heeft een update uitgerold waardoor crossplay standaard wordt tussen de PlayStation 4 en de Xbox One. Dat betekent dat de magische schoolbus waar je samen met 99 tegenstanders in zit, tegenwoordig bestaat uit PS4- én Xbox One-bezitters. Gamers met een Nintendo Switch worden in een pool gezet met Fortnite-spelers die gamen met een smartphone.

crossplay mag, maar hoeft niet

Mocht je om de een of andere manier een onwijze hekel hebben aan gamen tegen spelers met een andere console, dan kan je de functie uitzetten. Houd er dan wel rekening mee dat je dan beperkt wordt tot de Creative- en de Playground-modus.

Baller

Dezelfde update voegt ook nieuwe stuff toe aan Fornite: Battle Royale. Zo kan je vanaf vandaag in een Baller-voertuig rondzweven. Dat is een soort rijdende bal, waarin je beschermd bent tegen kogels en dankzij een ontstopper kan klimmen op bergen of slingeren tussen bomen. Let wel op, na een paar kogels gaat de rijdende bal kapot en moet je gaan rennen voor je leven. Alles wat je verder wilt weten over de update, kan je lezen op de website van Epic Games.

Ster advertentie
Ster advertentie