Games & gadgets

Will.i.am lanceert eerste 'smart' mondkapje ter wereld

foto: Instagram: @iamwillfoto: Instagram: @iamwill
  1. Newschevron right
  2. Will.i.am lanceert eerste 'smart' mondkapje ter wereld

Mondkapjes zijn niet meer weg te denken in deze tijd. Dat dacht ook Will.i.am, die daar op een bijzondere manier op inspeelde. Hij lanceert op 8 april namelijk een 'smart' mondkapje dat voorzien is van allerlei toeters en bellen.

Prototype in 2020

Will.i.am was vorig jaar al tijdens de MTV VMA's te zien met een opvallend wit masker. Dat bleek een prototype te zijn van het uiteindelijke product. De Black Eyed Peas-artiest kwam na de VMA's in contact met de Amerikaanse bedrijven Honeywell en Salesforce, die hem hielpen om het masker verder te ontwikkelen en nóg doper te maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kostuumdesigner Black Panther

En dope is ie zeker, vooral als je jezelf als een superheld wilt voelen. Zo is de zogenaamde Xupermask ontworpen door José Fernandez, die eerder al de kostuums designde voor films als Black Panther en The Avengers.

Technische snufjes

Het slimme masker gaat 299 dollar kosten (ongeveer 250 euro) en beschikt over allerlei technische snufjes. Zo heeft het LED-lampjes, noise cancelling-oordopjes, drie ventilatoren, een oplaadbare batterij, 5.0 bluetoothconnectie en je kunt er zelfs mee bellen. Wie een bril draagt heeft ook geluk, het masker is namelijk zo ontworpen dat je bril er niet door beslaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie