Up 2 Date

Groot schandaal in Duitsland: Politicus stapt op na tonnen winst met 'mondkapjesdeal'

foto: Unsplashfoto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Groot schandaal in Duitsland: Politicus stapt op na tonnen winst met 'mondkapjesdeal'

Een groot schandaal binnen de Duitse politiek: politicus Nikolas Löbel - topfiguur binnen CDU, de partij van Angela Merkel - stapt op nadat bekend werd dat hij tonnen winst maakte met een lucratieve mondkapjesdeal. De politicus pleitte zelf voor een mondkapjesplicht in Duitsland, maar had tevens een eigen onderneming waarmee hij in mondkapjes handelde.

'250.000 euro verdiend met mondkapjesdeal'

Zondag meldde Duitse media dat de politicus via zijn onderneming 250.000 euro had verdiend aan advies en bemiddeling bij de handel in mondkapjes. Het bedrijf van de politicus kreeg commissie omdat het betrokken was bij het sluiten van contracten tussen een leverancier van mondkapjes en twee afnemers in Duitsland.

Excuses aangeboden

De politicus is inmiddels diep door het stof gegaan en heeft zijn excuses aangeboden. In eerste instantie kondigde hij aan in augustus het parlement te verlaten, maar dat leidde tot een storm van kritiek binnen zijn partij. De Duitse christendemocraten vinden dat hij het vertrouwen in de partij en de politiek als geheel enorm schade heeft toegericht en daarom moet opstappen. Daarom besloot Löbel maandagochtend per direct uit het parlement te stappen.

Ster advertentie
Ster advertentie