Up 2 Date

Mondkapjesbedrijven enige die profiteren van coronavirus

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Mondkapjesbedrijven enige die profiteren van coronavirus

De uitbraak van het coronavirus is een hele trieste gebeurtenis. Er zijn tot nu toe en meer dan 24.000 mensen besmet en 494 patiënten overleden aan het virus. Hele steden zijn afgesloten en mogelijk besmette personen worden uit voorzorg in quarantaine geplaatst. Toch zijn er mensen die profiteren van het virus: de fabrikanten van de mondkapjes.

Loon verdrievoudigd

Het mondkapje is het symbool geworden van het virus waardoor iedereen de afgelopen weken er een wilde hebben. Dat heeft ertoe geleid dat een van de grootste fabrikanten van de mondkapjes, CMmask een flinke maatregel moest nemen. Vanwege orders die tien keer zo groot waren dan normaal was er veel meer personeel nodig, maar die waren grotendeels op vakantie vanwege het Chinese nieuwjaar. Als poging om de werknemers terug te laten komen heeft de directeur de lonen drie keer zo hoog gemaakt.

Schaarste

Doordat iedereen het gevoel heeft dat het mondkapje de juiste bescherming biedt tegen het virus is er een groot gebrek ontstaan in de winkels. Als reactie hierop hebben sommige winkels besloten de prijs flink te verhogen. In Hong-Kong worden de maskers aangeboden voor 90 dollar voor een doosje van 20 stuks. Normaal gesproken kosten de maskers slechts een paar dollar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#CoronaVirus

Naast de fabrikanten die er economisch op vooruit gaan zijn er ook een hele hoop individuen die via social media pogingen doen om te profiteren van de aandacht rondom het virus. Naast de duizenden memes die er dagelijks worden gemaakt, worden er ook doodgewone foto’s geplaatst met de hashtag. Onder het mom, alles voor de followers.

Ster advertentie
Ster advertentie