Games & gadgets

Donald Trump krijgt weer toegang tot Facebook en Instagram

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Donald Trump krijgt weer toegang tot Facebook en Instagram

Donald Trump krijgt weer toegang tot zijn Facebook- en Instagram-account. Dat maakt Meta, het moederbedrijf van de twee platforms, bekend via een blogpost.

Verzoek campagneteam

Aangezien Trump in 2024 wil deelnemen aan de Amerikaanse verkiezingen, heeft zijn campagneteam begin januari het verzoek ingediend om Trumps Facebook- en Instagram-accounts te deblokkeren. In de verklaring van Meta laat het bedrijf weten dat Trump zijn account binnen enkele weken weer kan gebruiken, mits hij zich aan de gebruiksvoorwaarden houdt.

'buitengewoon besluit'

Op 7 januari 2021 werden de accounts van Trump geblokkeerd vanwege de bestorming van het Capitool een dag eerder. "Een buitengewoon besluit, genomen in buitengewone omstandigheden", schrijft Meta daar nu over. Trump zou namelijk via social media zijn volgelingen hebben aangezet tot de bestorming.

De vraag die Meta zichzelf nu heeft gesteld, is of er nog steeds sprake is van 'buitengewone omstandigheden', waardoor de blokkade in stand gehouden moet worden. Dat is volgens Meta niet het geval. Daarom accepteert het bedrijf het verzoek van het campagneteam van Trump.

Ster advertentie
Ster advertentie