Games & gadgets

15 jaar YouTube: dit was de allereerste video die geupload werd

  1. Newschevron right
  2. 15 jaar YouTube: dit was de allereerste video die geupload werd

Een mooi jubileum voor YouTube: het was gisteren precies 15 jaar geleden dat de eerste video werd geüpload. De meeste mensen kunnen zich geen leven meer voorstellen zonder YouTube. Er staan inmiddels ontelbaar veel video's op het platform, maar het begon allemaal bij één filmpje: Me At The Zoo.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste filmpje

De allereerste YouTube-video komt uit 23 april 2005 en is inmiddels ruim 90 miljoen keer bekeken. In het filmpje zie je Jawed Karim, een van de oprichters van YouTube, voor een aantal olifanten staan: "Deze olifanten hebben lange eh... slurven".

Na het eerste filmpje ging het hard. Een jaar later konden Jawed Karim en de andere oprichters Chad Hurley en Steve Chen het videoplatform verkopen voor maar liefst 1,65 miljard dollar door aan Google.

YouTube

Tegenwoordig wordt er elke dag een miljard uur aan video's gekeken wereldwijd. Daarnaast wordt er elk uur 500 uur aan nieuwe content geüpload op YouTube. De meest bekeken video Despacito. De videoclip van Luis Fonsi en Daddy Yankee heeft bijna 7 miljard views.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie