Lifestyle

In de gym met...Imaani Noëlle: "Een sixpack bij vrouwen is totaal niet mijn schoonheidsideaal"

  1. Newschevron right
  2. In de gym met...Imaani Noëlle: "Een sixpack bij vrouwen is totaal niet mijn schoonheidsideaal"

Naam: Imaani NoëlleLeeftijd: 17Favoriete work-out: butt kicks en side butt-kicks, vindt ze makkelijk en effectiefTraint graag: benen en billen, houdt van de pijnVindt het mooist aan zichzelf: vorm van mijn ogen, dat geeft haar naar eigen zeggen een mooie uitstralingTraint...: onregelmatigFavoriete sportdrankje: kokos-ananaswater

Imaani is Instagram-model, YouTuber en havoleerling. FunX sprak met haar af in haar lokale sportschool waar ze net is ingeschreven. Tijdens haar normale gymsessie stelden we haar vragen over fit blijven, gezien worden als het 'mooie meisje' en het belang van sixpacks.

Hoe hard moet je trainen om fit te blijven?

"Het is een beetje lullig om te zeggen, maar niet zo hard. Ik krijg heel vaak de vraag van mensen hoe ik fit blijf, maar om eerlijk te zijn ben ik van nature slank. Ik heb wel van mijn dertiende tot mijn zestiende elke dag veertig minuten naar school en huis gefietst. Dat heeft mij fit gehouden. Ook heeft mijn moeder een opleiding tot personal trainer gedaan en heb ik zelf een tijd hard getraind met een personal trainer. Al hun kennis neem ik nu mee als ik alleen in de sportschool ben."

"Ik ben iemand die veel in mijn hoofd zit en ik kan goed ontspannen door een mooie omgeving."

Lekker voor de beweging, maar baalde je niet van die lange fietstochten?

"Ik ben iemand die veel in mijn hoofd zit en ik kan goed ontspannen door een mooie omgeving. Ik fietste door het platteland en als ik keek naar de paarden, koeien en natuur om mij heen, dan kon ik goed nadenken. Ook bereidde ik mij zo voor op wat er die dag zou komen. Ik zat op het vmbo -basis en zat met probleemkinderen in de klas. Ik nam die tijd om mij voor te bereiden op de drukte die de rest van de dag zou komen."

"Als ik ineens het licht zie en denk dat God niet wil dat ik mijn lichaam laat zien, dan zou ik ermee stoppen."

Wat zou je tegen mensen zeggen die denken dat mooie meisjes niet slim zijn?

"Het is de grootste bullshit. Je ziet mooie meisjes niet vaak een kantoor runnen, maar dat komt omdat er vaak andere dingen op hun pad komen. Misschien beginnen ze wel een ander soort bedrijf als een modelabel, daar is ook intelligentie voor nodig. Of misschien lopen ze een rijke man tegen het lijf, die niet wil dat ze werken."

"Online maakt het mij niet uit wat mensen over mij denken, maar mensen kwamen vaak naar mij toe en zeiden 'o, ik dacht dat je heel arrogant was, maar eigenlijk ben je heel lief'. Dat vind ik wel erg. Dat is ook de reden dat ik ben gaan vloggen, zodat mensen de 'echte ik' konden zien. Dat vloggen was eigenlijk een idee van mijn moeder. Ze steunt mij in alles, ze is mijn momager."

terug naar fit blijven, Hoe belangrijk is het dat je een sixpack hebt?

"Laat ik ten eerste zeggen dat ik een sixpack bij vrouwen niet mooi vind, dat is totaal niet mijn ideaalbeeld van een vrouw. Maar definitie in de buik - lijnen in het midden en langs de zijkant - vind ik wel mooi bij vrouwen. Het ziet eruit alsof je voor jezelf zorgt."

"Online influencers lachen, maar we zijn af en toe ook ongelukkig."

heeft je afkomst invloed op in welke kleding je je online laat zien?

"Mijn moeder is Nederlandse en mijn vader Marokkaans, maar ik ben niet islamitisch opgevoed en ben zelf niet gelovig. Ik sta wel open voor het geloof. Of ik mijn kleding daardoor zou laten bepalen? Dat hangt er vanaf. Als ik ineens het licht zie en denk dat God niet wil dat ik mijn lichaam laat zien, dan zou ik ermee stoppen, maar dat gaat nooit gebeuren. Mijn moeder heeft zoiets van: waarom iets verbergen dat er wel zit. Als je me op het strand zou zien, zou je mij ook in bikini zien."

Wat wil je anderen meegeven?

"Ik vind het belangrijk dat jongere meisjes zich niet laten beïnvloeden door social media."

- Het is wel grappig dat je dat zegt als online influencer.

"Dat klopt, maar ik wil hen laten weten dat hoe bijvoorbeeld Kylie Jenner er online uitziet, niet echt is. Dat is ook de reden dat ik nooit mijn foto's fotoshop. Kijk om je heen. De meiden om je heen zien er ook niet zo uit als de meisjes op social media. Laat mensen ook niet denken dat ze een beter leven hebben dan jij. Wij, influencers, lachen, maar we zijn af en toe ook ongelukkig. Blijf gezond en beweeg lekker, daar draait het om."

- In de rubriek 'In De Gym Met...' heeft FunX gesprekken met online influencers over gezondheid, uiterlijk en lifestyle -

Ster advertentie
Ster advertentie