Lifestyle

Deze telefoons wilde jij sowieso hebben vroeger

foto: YouTube: Sara Caputo
  1. Newschevron right
  2. Deze telefoons wilde jij sowieso hebben vroeger

Weet je nog dat je vroeger naar een telefoonnummer moest sms'en om aan een hippe polyfone ringtone te komen? Of dat je die gewilde Crazy Frog-tune naar je beste mattie stuurde via bluetooth? En weet je nog dat het eeuwen duurde voor je eindelijk een smsje getypt had en altijd probeerde hem zo kort mogelijk te maken, zodat het zo min mogelijk beltegoed kostte?

Technische snufjes als ping, crappy 2-megapixelcamera's en Snake behoren inmiddels tot de verleden tijd, maar vroeger was je er superblij mee. Misschien had jij wel een van deze onderstaande populaire telefoons:

Nokia 3310 (2000)

De Nokia 3310 was zó legendarisch dat niemand deze telefoon ooit zal vergeten. Je kon er alleen mee bellen, sms'en en Snake spelen, maar dat was genoeg. Tegenwoordig kijken we jaloers terug naar de tijden dat je je telefoon van een dak kon gooien zonder hem kapot te maken. De Nokia 3310 overleefde alles, in tegenstelling tot de fragiele smartphones van vandaag de dag.

samsung e530 (2005)

In 2005 waren de mobiele telefoons al een tikkie geavanceerder. De Samsung e530 was een van de flip phones die iedereen wilde hebben. Vooral meisjes, aangezien het een van de eerste zogenaamde ladyphones was.

Motorola Razr V3 (2005)

De Motorola Razr was een hele populaire telefoon. Dat kwam mede door het dunne design dat in allerlei kleuren te krijgen was. Ook leuk: je kon er spelletjes als biljarten of golfen mee spelen.

Lg KG800 chocolate (2006)

Met de LG Chocolate kwam er weer een nieuwe trend op de markt, namelijk de slide-telefoon. Daarnaast was deze telefoon innovatief vanwege de touch-sensitive toetsen.

Nokia 7373 (2006)

De Nokia 7373 was geen klap- of slide-telefoon, maar ja, wat was het dan eigenlijk wel? Het scherm klapte 180-graden open en dat was niet per se handig, maar natuurlijk wel heel cool. Aangezien de telefoon alleen in het roze of goud te verkrijgen was, werd dit ook een echte ladyphone.

Sony-Ericsson W810 (2006)

De Sony-Ericsson w810 werd ook wel de Walkman Phone genoemd, aangezien je er goed muziek op kon luisteren. De kwaliteit van de audio was vooruitstrevend en je kreeg ook een geheugenkaart bij de telefoon, zodat je er muziek op kon zetten.

Blackberry bold (2008)

De meest gewilde telefoon van de jaren 2000 was toch echt de Blackberry. Het maakte niet uit of je nu de Curve of de Bold had, als je maar Blackberry Messenger had om te pingen.

Ster advertentie
Ster advertentie