Lifestyle

10 tips om tijdens deze hitte wél fatsoenlijk te slapen

  1. Newschevron right
  2. 10 tips om tijdens deze hitte wél fatsoenlijk te slapen

Warm weer kan lekker zijn als je aan het water ligt, maar in je slaapkamer zijn die hoge temperaturen minder aangenaam. Zwetend en plakkend wakker liggen is hartstikke frustrerend, zeker als je de volgende dag gewoon weer vroeg op moet. Daarom hier tien tips waarmee je hopelijk tóch een fatsoenlijke nachtrust kan pakken tijdens deze hittegolf.

1. Gordijnen dicht

Misschien een beetje obvious, maar toch: zorg ervoor dat je de hele dag je gordijnen en ramen dichthoudt. Zo houd je de warme lucht van overdag buiten en blijft de schade beperkt.

2. Slaap naakt

Grote kans dat je sowieso geen pyjama kan verdragen wanneer het in je kamer dertig graden is, maar naakt slapen is dus ook echt goed voor je. Het zorgt er namelijk voor dat je lichaam je temperatuur beter kan regelen, het versnelt je stofwisseling en het is beter voor je eventuele relatie en seksleven.

3. Slaap alleen

Eh, ja dit is misschien minder gezellig dan de vorige tip, maar dicht bij je partner liggen betekent ook meer lichaamswarmte. Kiezen dus: gezellig spoonen óf een goede nachtrust.

4. Next level ventilator

Hopelijk heb je al een ventilator in huis, want net als vorig jaar wordt er weer een stormloop op die apparaten verwacht nu het kwik stijgt. Als je er een hebt bemachtigd, zet er dan flessen met ijskoud water voor. Op deze manier wordt er geen warme, maar aangename koude lucht door je kamer verspreid.

5. Katoen

Als naakt slapen niet je ding is, kies dan voor nachtkleding van katoen. Ook lakens van dit materiaal zijn in de zomer een aanrader. Deze stof is namelijk licht en ademend.

6. Lauwwarme douche

Neem voor het slapen een lauwwarme douche. Hoe verleidelijk het ook kan zijn om af te koelen onder koud water, is het beter om de temperatuur toch een beetje omhoog te draaien. Anders gaat je lichaam namelijk die kou compenseren door je lichaam op te warmen. Door warm water gaan je bloedvaten openstaan, waardoor de warmte beter afgevoerd kan worden.

7. geen alcohol

Een zomeravond zonder wijn of een koud biertje lijkt een uitdaging, maar skip die drankjes laat in de avond als je nachtrust je lief is. Door alcohol droogt je lichaam namelijk uit en het zorgt ervoor dat je warm en rozig wordt. Koel je lichaam in plaats daarvan af met voldoende water.

8. Sport niet 's avonds

Door laat in de avond nog actief bezig te zijn, wordt je lichaam flink warm. En dat is juist wat je niet wilt als je in bed stapt. Voor de echte diehards: zet je wekker een uurtje eerder en sport in de ochtend, wanneer het nog niet zo warm is.

9. Kussen en lakens in de koelkast

Als niks helpt en je echt helemaal gek wordt van de hitte, leg dan overdag je lakens en kussen in de koelkast of vriezer. Zo stap je 's avonds in een heerlijk koel bed en val je hopelijk makkelijker in slaap.

10. Oordopjes + oogmasker

Tot slot nog de klassieke succesformule: oordopjes tegen eventuele omgevingsgeluiden (krekels of feestende buren) en een oogmasker tegen vroege zonnestralen. Maak het af met een koud washandje op je voorhoofd of voeten en je bent gewapend tegen hitte-aanvallen.

Ster advertentie
Ster advertentie