logo
Lifestyle

Toeristen van over de hele wereld weer welkom op de Malediven

bron: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Toeristen van over de hele wereld weer welkom op de Malediven

Ben je toch bezig met een vakantie plannen en durf je het aan om iets verder weg te gaan dan Europa? De Malediven hebben in ieder geval hun grenzen weer geopend voor wereldwijd toerisme. Dromen over hagelwitte bounty beaches kunnen dus weer waargemaakt worden.

geen test, geen quarantaine

Terwijl er op veel plaatsen ter wereld nog zeer strikte regels gelden voor toerisme, hebben de Malediven besloten de eilanden weer open te stellen voor iedereen die op de eilanden op vakantie wil gaan. Vanaf 15 juli zijn de eilanden in de Indische Oceaan weer open voor internationaal toerisme. Je hoeft niet meer in quarantaine als je op de eilandengroep landt en je hoeft ook niet aan te tonen door middel van een test dat je geen corona hebt.

Ook gelden er geen andere regels dan normaal rondom een visum en je hoeft geen andere, extra toeslagen te betalen. Twee regels zijn anders dan normaal: je mag enkel naar eilanden waar resorts zijn. Ook mag je geen verschillende hotels bezoeken: je moet je hele verblijf in hetzelfde resort verblijven. Als je op doorreis bent, kunnen er uitzonderingen gemaakt worden.

voorkomen

Hoe de Malediven een corona-uitbraak willen voorkomen? Volgens de autoriteiten wordt erop gerekend dat alle resorts in feite al een eigen vorm van quarantaine aanbieden; alleen dan in het resort in hun eigen tropische omgeving. De meeste eilanden van de Malediven (dat zijn er meer dan duizend!) zijn voor toerisme ontwikkeld en hebben slechts één resort. Mochten gasten of personeel in contact komen met iemand die corona heeft, dan kunnen ze makkelijk getraceerd worden. Daarmee is de kans op verspreiding tot een minimaal risico beperkt.

Waarschuwing

Toch wordt er wel gewaarschuwd: het kan zijn dat reizigers bij terugkeer namelijk te maken krijgen met nieuwe quarantainemaatregelen van bijvoorbeeld hun eigen land, waardoor je uiteindelijk niet of veel moeilijker dan normaal weer terug naar huis kunt. "Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het niet alleen afhankelijk is van de Malediven, maar ook van het opheffen van reisbeperkingen in verschillende landen", aldus Sonu Shivdasani, CEO van twee resorts op de Malediven, tegen CNN.

resorts

Van de 156 resorts die hun deuren binnenkort weer openen, gebeurde dat voor 43 stuks op de 15e. Sommigen van de resorts zijn tijdens de pandemie open gebleven zodat de gasten die ervoor gekozen hebben op de Malediven te blijven of de mensen die per privévliegtuig en/of jacht naar de eilanden zijn gekomen, te helpen. Er zijn ook flink wat resorts die pas in augustus, september of zelfs pas oktober open willen gaan. Sommige resorts hebben extra maatregelen voor bezoekers. Op de Malediven zijn 2000 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Vijf mensen overleefden het niet.

Ster advertentie
Ster advertentie