Lifestyle

Resellers verdienen veel geld met het doorverkopen van streetwear

foto: YouTube:GQ
  1. Newschevron right
  2. Resellers verdienen veel geld met het doorverkopen van streetwear

Merken zoals Patta en Supreme bewijzen dat streetwear zeer populair is onder jongeren. Naast dat kledingwinkels elementen van streetwear opnemen in hun collectie, wordt er ook gehandeld in die kleding. Deze zogeheten resellers zoeken het web af om exclusieve streetwear-items te bemachtigen en om deze vervolgens met winst te verkopen. Randy is een van die resellers. Hij vertelde vanmorgen in Start hoe hij te werk gaat en of het meer kan opleveren dan een standaard bijbaantje.

resellen

Zo simpel als het doorverkopen klinkt, is het meestal niet. Als goede reseller moet je veel moeite doen om exclusieve kleding te vinden en in te kopen. Ook is het essentieel om goed op de hoogte te zijn van de streetwear markt omdat je anders het risico loopt de verkeerde items in te slaan.
''Mensen willen iets exclusiefs, iets wat de anderen niet zo snel kunnen krijgen,'' vertelt Randy aan Fernando. Het is dus veel meer dan een exclusieve trui kopen die je voor een hoger bedrag weer verkoopt. Je moet je er zeker in verdiepen wil je succesvol zijn.

goeie deal?

Wat je aan dat resellen verdient, is niet niks. ''Je kan er makkelijk 2000 euro per maand mee verdienen als je er fulltime mee bezig bent.'' De populariteit van streetwear blijft stijgen, maar het resellen ervan brengt ook gevaren met zich mee. Er zijn veel namaak kleding items in de omloop en als je niet goed oplet, loop je dus kans om opgelicht te worden.

Ster advertentie
Ster advertentie