Lifestyle

Timbaland viel 59 kilo af na afkicken van pijnstillers en leeft nu gezond

foto: YouTube: Men's Health
  1. Newschevron right
  2. Timbaland viel 59 kilo af na afkicken van pijnstillers en leeft nu gezond

Wie producer Timbaland nu ziet, schrikt waarschijnlijk. De Amerikaanse hitmachine is namelijk 59 kilo afgevallen nadat hij een pijnstillerverslaving wist te overwinnen. Hij ging daarna volop sporten en gezonder eten, waardoor hij inmiddels een hele andere man is geworden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Scheiding en belastingonderzoek

Timbaland vertelt in Men's Health dat hij steeds meer pijnstillers begon te gebruiken na een wortelkanaalbehandeling in 2011. Die verslaving werd alsmaar erger na een zware scheiding en een heftige periode waarin de Belastingdienst onderzoek naar hem deed.

160 kilo

Door de pijnstillers kon Timbaland naar eigen zeggen ontsnappen aan de problemen. "Het zorgde ervoor dat ik er niets meer om gaf en gewoon vrij was", vertelt hij in het nieuwe nummer van het magazine. "Ik reisde de wereld rond voor shows en slikte ze volop, gewoon zonder daarbij na te denken." Timbaland herinnert zich niet meer hoeveel pillen hij per dag slikte, maar wel dat het er veel te veel waren. Hierdoor ging hij meer eten en kwam hij heel veel aan. Op een gegeven moment woog de producer bijna 160 kilo.

Dood in droom

De ommekeer ontstond volgens Timbaland na een droom. "Ik droomde dat de dood nabij was", zegt hij. "Ik zag mezelf met een lijkbleek gezicht." Met de gedachte dat hij drie kinderen heeft die op hem rekenen, besloot hij het stuur om te gooien. Door de liefde voor dochter Reign (12) en zoons Frankie (17) en Demetrius (27) ging hij de strijd aan met de pijnstillers. Timbaland schakelde na die droom geen professionals in, maar probeerde zelf van de verslaving af te komen. En dat lukte. Hij nam steeds minder pijnstillers, maar dat ging niet zomaar. De topproducer noemt het "een van de moeilijkste dingen" die hij ooit heeft meegemaakt.

Boksen

Na de afkickperiode begon Timbaland met boksen. In het eerste jaar verloor hij 25 kilo en begon hij twee keer per dag te sporten. Daarna verloor hij nog eens 20 kilo en besloot hij met personal trainer David Alexander te gaan werken. Die hielp hem niet alleen met de oefeningen, maar ook door een voedingsplan met hem te maken.

59 kilo lichter

Alle pogingen van Timbaland zijn inmiddels geslaagd. Hij is afgekickt van de pijnstillers en weegt zo'n 59 kilo minder. Toch blijft hij doorgaan met sporten en op zijn voeding letten: "Ik wil nooit het gevoel krijgen dat ik klaar ben, want dan wordt mijn geest waarschijnlijk inactief."

Ster advertentie
Ster advertentie