Naar homepage
Lifestyle

Deze 11 herkenbare situaties zijn mega irritant tijdens het thuiswerken

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Deze 11 herkenbare situaties zijn mega irritant tijdens het thuiswerken

Sommige mensen wonen nog thuis bij hun ouders, anderen wonen met hun partner of hebben vrienden als huisgenoten. Nu veel mensen gedwongen zijn om vanuit huis te werken, is de kans groot dat je samenwoont met iemand die dat ook doet groot. Dit levert meer irritante situaties op dan je ooit van tevoren had kunnen bedenken. Wij zetten elf van deze herkenbare situaties voor je op een rij.

1. Geluiden van gezinsleden

Velen herkennen het probleem van luidruchtige huisgenoten vast wel. Van die momenten dat je je probeert te concentreren en er net weer iemand in huis beslist om een gesprek met je aan te gaan, keiharde muziek op te zetten, te gaan bellen en zo kan je nog wel even doorgaan. Jij maar proberen te werken met je goede gedrag.

2. Tripjes naar de koelkast

De koelkast lijkt wel een onzichtbare aantrekkingskracht te hebben bij het thuiswerken. Die wandeling van een paar meter naar je koude vriend is misschien ook wel je enige tripje op een dag, dus dan moet je er ook maar van genieten.

3. Moeilijk stilzitten door gebrek aan beweging

Nu je de hele dag op je kont zit, moet je ergens je energie kwijt. Dat je voet vervolgens zijn eigen leven gaat leiden onder de tafel is ook helemaal niet raar. Verschillende onderzoeken tonen aan dat je je beter kunt concentreren als je ondertussen iets fysieks doet, zoals dus tikken met een pen of wiebelen met je voeten. Het is allemaal alleen wat minder fijn als mensen om je heen dit de hele tijd doen.

4. Bellen moeilijk door geluiden op achtergrond

Veel soorten oortjes en koptelefoons zijn zo ingesteld dat ze het hardste geluid in de omgeving oppakken. Als je dus probeert om met je collega’s te bellen terwijl iemand in huis bezig is met het uitruimen van de vaatwasser, is dat nogal irritant. Je collega’s krijgen dan waarschijnlijk oorpijn van het geluid van de klinkende kopjes die tegen elkaar aankomen en jij praat tegen lucht zonder dat je het zelf doorhebt.

5. Partner of huisgenoten die hele dag chillen terwijl jij moet werken

Normaal gesproken ben je misschien al een beetje jaloers als je partner of huisgenoten vrij zijn en jij moet werken, maar nu moet je er ook nog eens de hele dag tegenaan kijken hoe zij ultiem aan het chillen zijn.

6. Buren die opeens hun huis en tuin gaan verbouwen

Niet geheel onbegrijpelijk, maar voor jou nogal irritant: buren die besluiten om hun hele huis en/of tuin gaan verbouwen in deze coronatijd. Het klinkt bijna alsof je in een bouwplaats woont en dat geluid is niet al te goed voor je concentratie- en irritatiegehalte.

7. Neiging om klusjes te doen tijdens het werken

Aan de ene kant is de neiging om het huishouden te doen tijdens het werken niet verkeerd. Normaal gesproken doe je zo je best om die neiging bij jezelf op te wekken en nu komt het vanzelf! Toch is het niet erg handig als je een waslijst aan taken voor je werk hebt en jij jezelf er niet van kan weerhouden even te gaan stofzuigen.

8. Mensen die door je videocall heenlopen

Het komt niet uiterst professioneel over als je een serieus gesprek probeert te voeren tijdens het videobellen voor je werk en er komt iemand in zijn pyjama (of erger) op de achtergrond door beeld gelopen. Gelukkig zijn er apps waarmee je je achtergrond kan blurren.

9. Zelf shinen op de achtergrond van een videomeeting

Wat nog ongemakkelijker is, is als jijzelf degene bent die door iemand anders zijn videogesprek loopt zonder dat je het zelf doorhebt. Thanks voor het melden hè.

10. Je normale kleding vangt stof in de kast en je joggingbroeken raken op

Je spijkerbroeken zien het licht helemaal niet meer, want je joggingbroeken maken overuren. Maar je gaat natuurlijk ook niet thuiswerken met zo’n oncomfortabele spijkerbroek.

11. Je werkt vaak langer en neemt minder pauze

Omdat je geen collega’s om je heen hebt die je doen beseffen dat je even pauze moet nemen of je al te lang aan het werk bent, werk je automatisch langer.

Ster advertentie
Ster advertentie