Lifestyle

Tripje naar Japan? Krijg een deel van je reis vergoed

foto: YouTube: Allan Su
  1. Newschevron right
  2. Tripje naar Japan? Krijg een deel van je reis vergoed

Door de coronacrisis zullen veel landen inkomen uit het toerisme mislopen, doordat mensen het niet aandurven om naar een ander land te reizen. Ook Japan kampt met dit probleem. Om ervoor te zorgen dat er toch nog toeristen naar het grote Aziatische land komen, heeft Japan besloten een deel van de reis van de toeristen die hun kant op komen, te betalen.

12,5 miljard

De Japanse overheid heeft er 12,5 miljard dollar voor over om toeristen over de streep te trekken naar Japan te reizen. Het plan start in juli, maar hoe het precies allemaal geregeld gaat worden, is nog niet bekend. Op dit moment zijn de grenzen van Japan zelfs nog dicht.

Sicilië

Het Italiaanse eiland Sicilië was Japan al voor. Het eiland is al ongeveer 1 miljard euro misgelopen op het gebied van toerisme in deze coronatijd. Als je ervoor kiest om naar Sicilië te gaan, krijg je de helft van het bedrag van je vliegticket en één derde van je accommodatie terug van de Italiaanse overheid. Ook krijg je gratis toegang tot verschillende musea. Deze deal geldt vanaf 3 juni, wanneer de Italiaanse grenzen weer opengaan.

Andere Europese landen

De landen in Europa waar je, zonder in quarantaine te hoeven naartoe kan gaan deze zomer zijn tot nu toe Italië, Spanje, Griekenland en Zweden. In onder anderen Frankrijk, Malta, het Verenigd Koninkrijk en Portugal moet je twee weken in quarantaine vanaf het moment van aankomst. Oostenrijk en Tsjechië openen alleen de grenzen voor hun buurlanden. Duitsland opent alleen de grenzen voor Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk.

Ster advertentie
Ster advertentie