Up 2 Date

Spanje wil eind juni weer open voor toeristen

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Spanje wil eind juni weer open voor toeristen

Goed nieuws voor Nederlanders die maar wat graag op vakantie willen: Na Italië, wil ook Spanje nu weer de deuren open zetten voor toeristen! Volgens de minister van Transport José Luis Ábalos wordt de toerismesector "vanaf eind juni weer op gang gebracht".

Toeristen

Die uitspraken deed de minister op de Spaanse tv. Hij wil dat er goed gekeken wordt naar de gezondheidstoestand in het land, waar de toeristen vandaan komen en waar zij in Spanje naartoe willen. Daarnaast mogen Spanjaarden zelf ook weer buiten hun eigen provincie reizen.

We're going to Ibiza!

De Spaanse regering is volgens de minister momenteel al druk bezig met het treffen van voorbereidingen om alles in goede banen te leiden. Hij ziet allereerst veel mogelijkheden voor bijvoorbeeld de Balearen (Ibiza, Mallorca etc.) en Canarische Eilanden omdat daar "de gezondheidstoestand heel positief is". Concrete plannen zullen snel volgen.

Noodtoestand

In Spanje geldt nog altijd de noodtoestand vanwege het coronavirus. Het parlement gaat deze nog een keer met twee weken verlengen, maar dat zal naar verwachting de laatste keer zijn.

Helaas is het nog onzeker of dit ook betekent of je meteen op vakantie kunt gaan, aangezien er ook andere factoren meespelen... Nog even geduld dus!

Ster advertentie
Ster advertentie