Lifestyle

Deze 5 dingen maakten jouw leven als 90’s/00’s-baby compleet

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Deze 5 dingen maakten jouw leven als 90’s/00’s-baby compleet

Velen zijn het hierover eens: de mensheid piekte in de jaren 2000. Dit tijdperk heeft nog steeds ontzettend veel invloed op ons leventje in 2020: van iconische kledingstijlen tot aan (computer)games en muziek. Terwijl het coronavirus de wereld op z’n kop zet en we allemaal een beetje gek beginnen te worden van de zelfquarantaine, nemen we jullie mee op een trip down memory lane naar de 2000’s.

1. Nintendo 64

Eerlijk, wie heeft er geen N64 gehad óf urenlang bij z’n buurtvriendjes op deze console gespeeld? De N64 stond bekend om het grote aanbod, waardoor er voor iedereen wat te spelen viel. De meest bekende spelletjes waren uiteindelijk toch wel afkomstig uit de Mario Party-reeks, waarbij de tientallen minigames heel wat beefs hebben veroorzaakt en jarenlange vriendschappen hebben verpest.

2. Nike 2-kleuren windbreakers

In 2006 was je officially dripped down als je een ‘Nike 2-kleuren jasje’ had. Je moest wel opletten welke kleurencombi je droeg, want daar waren best wat ongeschreven regels over. Iedereen kende wel iemand met de beruchte ‘lichtroze/lichtgrijze’ variant. Deze werd alleen gedragen door de boys met opgevoerde motorscooters en zij die elk meisje wisten te fixen. De rest van ons moest het doen met ‘saaiere’ kleuren, zoals all white of all black.

3. De Samsung D600

Ah, de goede oude tijden van schuiftelefoons. Je had ze in alle vormen en maten, maar in de jaren 2000 draaiden de nekken van mensen pas echt om als je een Samsung D600 had, mét bijbehorend accessoire.

Dat was allemaal wel heel leuk en aardig, maar zodra je per ongeluk op het interneticoontje drukte, was je ineens niet meer zo gangster. Daar ging je zakgeld.

4. Partyflock

‘Haten is Partyflock verlaten’

Hyves lijkt al drie eeuwen geleden een ding te zijn geweest, maar herinner je je Partyflock nog? Peacetekens op foto’s betekende automatisch een overload aan likes en het netnummer van je stad/dorp in je profielnaam was de norm.

Stiekem wisten we allemaal niet wat we aan het doen waren, omdat PF eigenlijk bedoeld was als een soort Facebook voor gabbers uit de hardcore- en hardstylescene.

5. RollerCoaster Tycoon

De seriemoordenaar in ons kwam naar boven wanneer we achtbanen bouwden met RollerCoaster Tycoon: bezoekers laten verdrinken, rides from hell midden in de lucht laten ontploffen en geen prullenbakken/wc’s neerzetten zodat heel het park onder de kots lag. Lekker man. Gelukkig is het met de meesten van ons goed gekomen.

Ster advertentie
Ster advertentie