Lifestyle

Deze festivals moet je helaas missen deze zomer

  1. Newschevron right
  2. Deze festivals moet je helaas missen deze zomer

Gisteren heeft het kabinet bekendgemaakt dat er geen evenementen zullen plaatsvinden tot 1 september. Dit is ontzettend balen voor verschillende festival organisatoren en natuurlijk ook voor jou. Helaas geldt dit ook voor onze eigen FunX Music Awards. Welke toffe festivals moet je gaan missen deze zomer? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Funx music awards (11 juni)

Op 11 juni zouden de FunX Music Awards plaatsvinden in de AFAS Live in Amsterdam. Vanwege de verlengde coronamaatregelen kunnen de FunX Music Awards niet doorgaan zoals gepland. "Het kabinet zet een streep door alle festivals en evenementen tot 1 september. Heel jammer natuurlijk, maar ook bij ons staat de gezondheid van ons publiek natuurlijk voorop. We hebben hier dus alle begrip voor," zegt zendermanager van FunX Niels Hoogland over de FunX Music Awards. "Nu is het zaak alle alternatieven in kaart te brengen. Zodra we hier duidelijkheid over hebben zullen we alle mensen die al kaarten gekocht of gewonnen hadden hierover informeren."

WOO HAH! (10-12 juli)

WOO HAH! is het grootste hiphopfestival van Europa en stond gepland van 10 tot 12 juli bij het evenemententerrein Beekse Bergen in Tilburg. De line-up van dit jaar was al bekend. Artiesten als: Young Thug, Roddy Ricch, Kendrick Lamar en onze eigen Frenna zouden deze zomer het festivalterrein compleet overnemen. Ruud Lemmen, festivaldirecteur van WOO HAH! reageert in Turn Up! op de situatie: ''Het is ontzettend klote, maar het is ook wel een opluchting. We zagen het de afgelopen weken natuurlijk al aankomen, maar het was nog niet officieel dat het festivalseizoen niet door zou gaan. Hierdoor wilden we eigenlijk niet verder met ons werk, maar we konden er natuurlijk ook niet mee stoppen. Elk uur dat we nu met het team stoppen in WOO HAH! is weer een meevaller voor de opbouw van WOOHAH! 2021,'' Aldus Ruud Lemmen.

Heb je al tickets voor WOO HAH? Wees dan niet getreurd, want de organisatie van het festival laat op de website en Instagram weten dat je tickets gewoon geldig blijven op 9, 10 en 11 juli in 2021.

Latin Village (15-16 augustus)

Dit jaar zou de 16de editie zijn van Latin Village. Hét grootste latin en salsa-festival van Europa in Velsen-Zuid, Spaarnwoude. De line-up was al bekend. Maar ook Latin Village moet even op zich laten wachten. De organisatie van Latin Village laat op de website en Instagram weten dat ze momenteel druk bezig zijn met overleggen en dat er de aankomende dagen meer informatie zal worden gegeven.

Amsterdam Open Air (6-7 juni)

Amsterdam Open Air. Ieder jaar lopen er zo'n 20.000 bezoekers rond in de allermooiste outfits op het grote festivalterrein in het Gaasperpark in Amsterdam. Dit jaar zou de tiende editie zijn van AOA en het beloofde een gigantisch groot feest te worden, maar helaas moet je hier nog even op wachten. Tot wanneer? Dat is nog onbekend. De organisatie van AOA laat op de website en Instagram weten dat ze druk bezig is om het festival te verplaatsen naar een weekend in september. Maar tot nu toe is het nog onduidelijk of dit mogelijk is.

Pal Mundo (4 jUli)

Op 4 juli zou de grootste editie van Pal Mundo Outdoor plaatsvinden op het strand van Scheveningen. Er stonden een aantal grote namen in de line-up zoals Ozuna, Natti Natasha, El Alfa, Gente De Zona en Konshens. Het is niet bekend of zij tijdens de volgende editie van het latin en carribean festival ook het podium zullen bemachtigen. Als je al een kaartje hebt aangeschaft voor de 2020 editie, kan je die bewaren. Het ticket is namelijk nog geldig voor de volgende editie van Pal Mundo.

OH, MY! festival (18 juli)

Oh My! Music Festival, het meest internationale urban festival van Nederland, gaat helaas ook niet door. Dat betekent dat de organisatie namen zoals Tory Lanez, Burna Boy en Tyga moet afzeggen. Afgelopen jaar bouwden de bezoekers een feestje in het Arena Park, dit jaar zou het festijn op Almere Beach zijn.

Canal Parade (25 juli-2 augustus)

Ook de Canal Pride kan niet doorgaan. De botenparade waar FunX ook de afgelopen drie jaar onderdeel van was is verschoven van 1 augustus 2020 naar 7 augustus 2021. De organisatie zegt dat een Pride organiseren in een 1,5 meter samenleving niet haalbaar is. “Volle straat- en pleinfeesten en honderdduizenden mensen op de kade en boten langs de route, dat kan in deze tijd gewoon niet.”

Rotterdam unlimited (21-25 juli)

Ook Rotterdam Unlimited, waar culturele diversiteit gevierd wordt, gaat dit jaar niet door. Zij besloten dit zelfs al op 10 april, toen de nieuwste maatregelen nog niet bekend waren. Het zomercarnaval zou dit jaar sowieso kleiner zijn dan normaal door werkzaamheden aan de Coolsingel, het Hofplein en de Schiedamsedijk.

Ster advertentie
Ster advertentie