Lifestyle

9 type reizigers die je ongetwijfeld kent

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. 9 type reizigers die je ongetwijfeld kent

Op reis gaan is heerlijk! Maar iedereen heeft natuurlijk een andere definitie van wat een lekkere vakantie is. De een ligt de hele dag het liefst op het strand en de ander slaapt liever tussen de locals dan in een luxe hotel. Gelukkig is er voor ieder wat wils, want er zijn nogal wat verschillende reistypes...

1. De travel planner

Heb je ver van tevoren een reis geboekt, dan is er genoeg tijd om je erop te verheugen. Dat kan door gewoon een beetje inspiratie op te doen via bijvoorbeeld Pinterest of Instagram. Maar dat is niet genoeg voor de echte travel planner. Die maakt het liefst lijstjes en schema's en vogelt per dag de wat, waar, wie, wanneer en helemaal uit.

2. De stresskip

De stresskip kan misschien wel wat hulp gebruiken van de travel planner. Deze chaoot is sowieso wel eens een keer bijna zijn of haar paspoort vergeten, propt zijn of haar koffer helemaal vol met onnodig veel spullen en komt bij het inchecken van de bagage erachter dat de koffer te zwaar is. En op tijd - of überhaupt - een visum aanvragen... Uh, wat?

3. 'Het komt allemaal wel goed'-typje

Behalve van de travel planner kan de stresskip ook iets leren van die 'het komt allemaal wel goed'-typjes. Ontspannen reizen, is toch wel een vereiste voor een heerlijke vakantie. Deze typjes redden zich altijd overal uit. Of ze nu ineens in de middle of nowhere belanden of dat er niemand tijdens je reis in de buurt is die goed genoeg Engels spreekt om je te kunnen helpen. Met gebarentaal, een beetje humor en wat centen op zak, kom je er wel. Ach ja, weer een ervaring rijker!

4. De avonturier

De avonturier heeft een bucket list. En nee, niet voor de show, maar eentje die echt afgewerkt wordt. Cage diven met de haaien in Zuid-Afrika? Skydiven in Dubai? Of een actieve vulkaan beklimmen in Nicaragua om er vervolgens met een plankje vanaf te glijden? Niks is te gek.

5. De low budget-reiziger

Low budget alles: eten, drinken, excursies en zelfs slapen. Deze reiziger neemt zonder twijfel twee stuks ondergoed mee voor twee weken. Is dat niet een beetje weinig? Nee joh! Gewoon omdraaien die handel en daarna wassen met de hand om het vervolgens in de nacht op te laten drogen. En wat overnachtingen betreft: zo goedkoop mogelijk. Een gemengde slaapzaal is prima joh.

6. De Fotoverslaafde

De fotoverslaafde wil alles, maar dan ook alles vastleggen op reis. Niet alleen als het gaat om wat er te zien is, maar ook ontelbaar veel foto's voor the Gram, want hoe weten mensen anders dat je echt naar bijvoorbeeld Bali, de Malediven of Marrakesh bent geweest?

7. All inclusive resort-types

Een vakantie staat natuurlijk in het teken van genieten. En sommigen doen dat door naar een all inclusive resort op bijvoorbeeld de Dominicaanse Republiek te reizen en daar te blijven. Geen cultuur snuiven, maar all inclusive entertainment, zwemmen, eten, drinken en slapen. Niks meer, niks minder.

8. Onafhankelijke soloreiziger

Wanneer je op vakantie wil, maar geen van je vrienden tijd en geld heeft, dan is het misschien wel de beste beslissing ever om solo te gaan. De onafhankelijke soloreiziger vindt het in het begin misschien een beetje spannend, maar die angst voor het onbekende vervaagt al snel. Vooral wanneer je erachter komt dat je sneller connect met mensen als je alleen bent. De soloreiziger redt het allemaal prima in zijn of haar eentje en komt vaak terug met een extra drang om meteen weer een vliegticket naar een andere mooie bestemming te boeken.

9. De luxepoes

Een hostel is uit den boze voor de luxepoes. Dit typje verblijft het liefst in hotels met infinity pools, maakt stijlvolle foto's voor the Gram en zorgt ervoor dat hij of zij goed is bijgekleurd tijdens de vakantie.

Ster advertentie
Ster advertentie