Music

Nieuw album van DMX 'Exodus' staat vol met verrassende features

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nieuw album van DMX 'Exodus' staat vol met verrassende features

Het eerste postume album van DMX Exodus is vandaag verschenen en staat vol met verrassende gastbijdrages. Exodus is ook het eerste album van de rapper sinds Grand Champ uit 2003 dat door het platenlabel Def Jam is uitgebracht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Features van grote artiesten

Kort na de dood van DMX kwam het nieuws naar buiten dat hij aan een nieuw album werkte. Ruim een maand later kondigde Swizz Beatz het album Exodus aan en liet hij weten dat het album op 28 mei zou verschijnen. Het album kent daarnaast ook vele features van grote artiesten. Zo verschijnen hiphoplegendes Jay-Z en Nas op de track Bath Salts en Lil Wayne en Swizz Beatz op Dog's Out en zelfs Bono van U2 op Skycrapers. Het album is vrijwel volledig geproduceerd door Swizz Beatz, waarmee X verschillende hits scoorde, met uitzondering van twee tracks die door Mr. Porter en Kanye West geproduceerd zijn.

Hartaanval

DMX overleed 9 april op 50-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval. Toen hij in het ziekenhuis werd opgenomen werd duidelijk dat hij al een aantal uur zonder zuurstof was geweest, waardoor zijn hersenfunctie achteruitging. Zijn familie kon op vele steunbetuigingen rekenen van talloze hiphopartiesten.

Ster advertentie
Ster advertentie