Music

Eminem onthult de volledige tracklist van 'The Death Of Slim Shady'

foto: Albumcover Eminem
  1. Newschevron right
  2. Eminem onthult de volledige tracklist van 'The Death Of Slim Shady'

Het is bijna zo ver: Eminem dropt binnenkort zijn nieuwste album The Death Of Slim Shady. Fans kunnen nu al niet langer wachten, maar zullen toch nog even geduld moeten hebben. In de tussentijd krijgen zij wel vast een voorproefje van de tunes die op het album zullen verschijnen. De 51-jarige rapper heeft namelijk de volledige tracklist onthuld en het belooft one hell of a ride te worden, want het album telt maar liefst 19 nummers.

19 nummers

Het einde van Slim Shady nadert, maar fans kunnen erop rekenen dat Eminem hem niet laat gaan zonder een episch afscheid. Dit bewijst de rapper maar weer met zijn tracklist van 19 nummers inclusief de leadsingles Houdini en Tobey. Met eerstgenoemde insinueert de artiest niet alleen de 'dood' van zijn alter ego, maar dat hij zijn gehele carrière zal laten 'verdwijnen'. Fans speculeerden mede hierdoor dat The Death Of Slim Shady wellicht het laatste album van Eminem kan zijn.

The Death Of Slim Shady zal langer zijn dan Kamikaze en Recovery en ligt meer in lijn met de deluxe edities van zijn recentere albums. Er zitten ook songtitels tussen die directe vervolgen lijken te zijn op Eminem-klassiekers. Zo is het duidelijk dat Guilty Conscience 2 een vervolg is op de klassieke Dr. Dre-collab uit 1999. Aangezien Dre ook nauw betrokken is bij The Death of Slim Shady is het aannemelijk dat hij terug zal keren en op een aantal tracks van Eminem zal verschijnen. Brand New Dance lijkt ook een knipoog naar het eerdere werk van Ems klassieker Square Dance van zijn album The Eminem Show uit 2002.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Demonische sfeer

De tracks van The Death Of Slim Shady geven weer dat het album een sinistere en duistere sfeer heeft. Zo is in de laatste trailer, die Eminem deelde via X, te zien hoe een vrouw bevalt van een demonische baby. De titels Lucifer, Antichrist en Bad One lijken in deze demonische sferen mee te gaan. Fuel en Road Rage zijn tracks die geladen zijn met intense woede. Wat meer dan logisch is, omdat Slim Shady de belichaming is van Eminems slechtste eigenschappen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Grote features

Verder heeft Eminem ook een hoop toonaangevende collega-artiesten uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan The Death of Slim Shady. Naast Big Sean en BabyTron zullen ook J. Cole, 50 Cent, Black Thought, Royce da 5'9", JID en nog veel meer te horen zijn op de aankomende plaat. Fans moeten helaas nog wel tot vrijdag wachten om te horen hoe goed deze samenwerkingen uit de verf zijn gekomen.

Ster advertentie
Ster advertentie