Entertainment

Eminem viert dat hij 16 jaar clean is na bijna fatale overdosis drugs

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Eminem viert dat hij 16 jaar clean is na bijna fatale overdosis drugs

Eminem is zestien jaar clean. Dat laat de rapper, die in 2007 bijna stierf vanwege een overdosis, weten via Instagram. Met gepaste trots deelt Eminem een foto van een medaillon waaruit blijkt dat hij al zestien jaar geen drugs meer heeft aangeraakt.

Eminem is 16 jaar clean

Bij de foto op zijn Instagram schreef Eminem geen caption. Daardoor was het niet voor iedereen duidelijk wat het medaillon, waar het getal '16' en de woorden 'unity', 'service', en 'recovery' op gegraveerd staan, betekent. In de comment-sectie werd The Slim Shady echter door een heleboel mensen gefeliciteerd. Daarnaast legden anderen uit dat het item symbool staat voor de mijlpaal die hij heeft behaald. "Een groot compliment voor hem, omdat hij zestien jaar lang clean is en hij hier is om anderen te inspireren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hulp bij verslaving

Denk je dat je zelf verslaafd bent? Of maak je je zorgen om iemand in jouw omgeving? Neem contact op met Jellinek voor hulp of de juiste doorverwijzing.

Drugs door '8 Mile'

De verslavingen van Eminem begonnen allemaal toen hij in 2002 aan zijn succesvolle film 8 Mile werkte. Zo vertelde hij eerder aan Rolling Stone dat hij op de set voor het eerst in aanraking kwam met drugs. "We waren sommige dagen wel zestien uur lang bezig en hadden maar beperkte tijd om te slapen. Op een dag gaf iemand me een Ambien (een slaapmiddel, red.) en daar ging ik zo goed op, dat ik dacht: dit heb ik altijd nodig."

In de jaren daarna gebruikte Eminem naast slaapmiddelen ook drugs als vicodin, valium en methadon. Zo ging er tot december 2007 bijna geen dag voorbij dat hij niet onder invloed was. Zijn levensstijl werd hem zelfs bijna fataal, toen hij met een overdosis in het ziekenhuis belandde en opnieuw moest leren lopen en praten.

foto: Universal

Eminem begon met drugs tijdens het filmen van '8 Mile'

'Muziek heeft mijn leven gered'

Volgens Eminem heeft muziek zijn leven gered, zo liet hij weten tijdens de Rock & Roll Hall of Fame Induction Ceremony in 2022: "Ik besef wat een eer het is om hier vanavond te zijn, want het was niet eens de bedoeling geweest dat ik hier nog zou staan. Ik stierf in 2007 bijna aan een overdosis, wat verschrikkelijk was. Tot op de dag van vandaag stotter ik en shit, maar ik weet nu wat een voorrecht het is om de muziek te maken waar ik van hou. Het heeft mijn leven gered."

Eminem maakt er in zijn muziek dan ook geen geheim van dat hij kampte met drugsverslaving. Zo rapt hij onder meer op Castle en Arose over zijn strijd en de overdosis die hij heeft meegemaakt. Ook vertelt hij op het album van Juice WRLD, die zelf stierf vanwege overmatig drugsgebruik, openlijk over de dag dat hij in het ziekenhuis belandde en bang was dat hij dood zou gaan. Zo zet Eminem zich tot op de dag van vandaag in om anderen te behoeden voor de gevaren van drugs.

Ster advertentie
Ster advertentie