Entertainment

Lil Wayne was bang om met Eminem samen te werken: "Hij is een monster"

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Lil Wayne was bang om met Eminem samen te werken: "Hij is een monster"

Ter gelegenheid van het vijftigjarige jubileum van hiphop dit jaar deed Lil Wayne een interview met The New York Times. Daarin onthulde de Lollipop-rapper bijzondere anekdotes over zijn samenwerkingen met andere artiesten. Zo ging Lil Wayne onder meer dieper in op de eerste keer dat hij Eminem voor een track benaderde en liet hij weten veel respect voor de Lose Yourself-rapper te hebben.

Lil Wayne en Eminem

De eerste keer dat Lil Wayne en Eminem samen op een track stonden, was op Forever van Drake. Het nummer verscheen in 2009 en hun volgende gezamenlijke release liet niet lang op zich wachten. Zo dropten ze een jaar later zelfs twee tracks samen, namelijk Drop The World en No Love. Hoewel veel fans blij waren met de samenwerking tussen Lil Wayne en Eminem, onthult Weezy dat hij het niet makkelijk vond om het voortouw daarin te nemen. "Ik was eigenlijk best wel bang toen ik Eminem checkte voor een track", vertelt hij in gesprek met The New York Times.

'Eminem is een monster'

Volgens Lil Wayne lijken hij en Eminem veel op elkaar. Dat is juist ook hetgeen wat hem 'bang' maakte. "Eminem is een monster. Altijd als ik hem hoorde rappen, dacht ik: als het om woorden gaat, is hij hetzelfde als ik." Weezy legt uit dat ze beiden geen moeite hoeven te doen om dingen te laten rijmen. "Het is zelfs zo erg dat we sommige dingen gewoon niet uit ons hoofd kunnen krijgen. Soms is dat een zegen en soms een vloek. Ik vind het fantastisch om te zien hoe Eminem daarmee omgaat. Hij is een van de beste ooit."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mooie woorden voor Jay-Z

Naast zijn bewondering voor Eminem had Lil Wayne in het interview ook mooie woorden voor Jay-Z over. Zo sprak Weezy uitgebreid over Hov en noemde hij hem zelfs "de god van woorden". "Jay-Z was zo goed dat hij zelfs Engelse boeken had kunnen herschrijven." Het is niet de eerste keer dat Wayne zijn waardering voor Jay-Z uitspreekt. Zo maakte de Lollipop-rapper bekend dat Hov hem inspireerde om te stoppen met het opschrijven van zijn teksten. "We gingen samen de studio in om '10.000 Bars' te maken. Jay-Z schreef zijn teksten nooit op en dat was voor mij de laatste keer dat ik iets van een blaadje rapte."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie