Music

Akwasi: ''Zwart Licht staat voor het licht in het donker: dat is Bliksem''

  1. Newschevron right
  2. Akwasi: ''Zwart Licht staat voor het licht in het donker: dat is Bliksem''

Iedereen die Zwart Licht kent, herinnert zich nog wel het debuutalbum Bliksemschicht. Tien jaar later is daar hun nieuwste album Bliksem. Hoe je de sound van deze jongens tegenwoordig zou omschrijven? ''Je moet het gewoon zien als een album van Zwart Licht, maar dan uitgebracht in 2018: we zijn nog steeds dezelfde'', vertelt Akwasi aan Giorgio. Samen met Hayzee en Leeroy kwam hij vanmorgen langs in Start om te praten over hun langverwachte album.

Geen concessies

De hiphopscene is enorm gegroeid in de afgelopen jaren. Hoewel de jongens van Zwart Licht zich niet heel erg laten beïnvloeden door de nieuwe generatie, is er wel verschil te horen met vroeger.

''Het draait niet om wat we toen deden, maar om wat we nu doen. We gaan niet voor concessies, we doen gewoon wat we tof vinden. Daar is Bliksem uit ontstaan.''

Gewoon internet

Hoewel Zwart Licht al zes jaar niets heeft uitgebracht, betekent dat niet dat ze onder een steen hebben gelegd. ''Wij hebben ook gewoon internet'', benadrukt Leeroy. Eén ding komt wel echt als een grote verrassing voor veel mensen: producer Hayzee is op dit album voor het eerst ook rappend te horen.

Bliksem

De oudere hiphopliefhebbers kennen Zwart Licht allemaal! Maar hoe zou je aan de jonge generatie kunnen uitleggen waar de groep voor staat? Akwasi komt met een duidelijk antwoord.

''Zwart Licht bestaat sinds 2007. Het staat voor al het zwarte dat wij in een goed daglicht willen plaatsen. Als je een woordenboek opent, zie je achter het woord zwart altijd iets staat met een negatieve connotatie. Het staat voor licht in het donker en dat is de bliksem.''

MuziekKennis

Giorgio was ook benieuwd hoe goed hun kennis is over andere artiesten en liet de jongens verschillende bekende nummers horen. Herkennen ze de tracks van J. Cole, Kendrick, Jiggy Djé en RBDjan?

Beluister Bliksem nu!

Ster advertentie
Ster advertentie