Music

Dr. Dre wees samenwerking met Michael Jackson, Prince en Stevie Wonder af

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Dr. Dre wees samenwerking met Michael Jackson, Prince en Stevie Wonder af

Dr. Dre kreeg in zijn carrière meerdere keren de kans om samen te werken met beroemde artiesten zoals Michael Jackson, Prince en Stevie Wonder. Maar hij besloot om dat niet te doen. In plaats daarvan gaf hij de voorkeur aan het werken met nieuwe artiesten, zoals hij vertelde in de talkshow Hart to Heart met Kevin Hart.

Nieuw talent

Ondanks meerdere aanbiedingen om met artiesten als Michael Jackson, Prince en Stevie Wonder samen te werken, koos Dr. Dre ervoor om niet met zulke grootheden in zee te gaan. De reden? ''Ik weet niet wat ik met ze aan moet'', zo vertelt de artiest en zakenman in het interview met Kevin Hart. Onlangs werd hij zelfs benaderd voor een nummer met Stevie Wonder, maar hij weigerde. Dr. Dre werkt liever met nieuwe artiesten: ''Ik vind het leuk dat onbekende talenten nog te vormen zijn. De rest, en dan vooral mijn helden, hebben al een heel plan voor hoe hun shit moet klinken. Dan kan ik niks meer onderzoeken.'' Dr. Dre vertelt ook dat hij bang is dat als hij met zijn muzikale helden zou samenwerken, zijn kijk op hen zou veranderen. Hij hecht veel waarde aan het beeld dat hij van hen heeft uit zijn jeugd en dat wil hij niet laten beïnvloeden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Chronic

In het interview onthult Dr. Dre ook dat zijn album The Chronic, dat tegenwoordig wordt beschouwd als een van de belangrijkste albums in de hiphopgeschiedenis, bijna niet werd gemaakt. Het werd uitgebracht in 1992 als zijn eerste soloproject na zijn tijd bij NWA. Na het vertrek voelde Dre zich verloren en wist hij niet wat hij moest doen. Hij zegt: ''Ik moest mezelf losmaken van Eazy-E omdat hij een andere weg koos. Ice Cube was al vertrokken, dus ik was op mezelf aangewezen. Ik had absoluut geen idee wat ik moest doen. Maar ik wist dat ik dit talent had.'' The D.O.C. overtuigde Dre uiteindelijk om gewoon de studio in te gaan en te beginnen met creëren en drong erop aan dat hij zijn debuutalbum als soloartiest zou maken. ''The D.O.C. haalde me over om het Chronic-album te maken. Het was niet mijn beslissing, maar ik liet me ervan overtuigen. Ik ging er gewoon voor, omdat ik op dat moment het gevoel had dat het een kwestie van leven of dood was.''

Het album kwam binnen op nummer 3 in de hitlijsten en bevat legendarische tracks zoals: Nuthin' But A G Thang en Dre Day. Het bezorgde Dre ook zijn eerste Grammy Award voor het nummer Let Me Ride.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie