Music

Alicia Keys draagt na lange tijd weer make-up

  1. Newschevron right
  2. Alicia Keys draagt na lange tijd weer make-up

Alicia Keys besloot vorig jaar om voortaan make-uploos door het leven te gaan. Dat heeft ze al die tijd met veel klasse volgehouden, maar voor een fotoshoot voor het beautymagazine Allure maakte ze toch een uitzondering. Op de cover verschijnt de zangeres weer zonder make-up, maar voor foto's binnenin het blad heeft ze zich toch voor een deel laten opmaken.

Zelfexpressie

In het interview met Allure vertelt het The Voice-jurylid dat ze niemand iets wil opleggen. Ze heeft er zelf voor gekozen om te stoppen met make-up, omdat ze het niet eens is met de onrealistische verwachtingen over het uiterlijk van vrouwen. Toch vindt ze dat iedereen zijn eigen keuzes moet maken als het gaat om uiterlijke vertoning, zolang mensen het maar niet doen om anderen te plezieren.

"Ik ben geen slaaf van make-up. Ik ben ook geen slaaf van het niet dragen van make-up. Ik kan zelf elk moment beslissen wat ik doe. Dat is mijn goed recht. Make-up kan een vorm van zelfexpressie zijn. Het is niet de bedoeling om mensen te schande te maken. Niemand zou zich moeten schamen voor de manier waarop je jezelf uit. En dat is precies het punt. Als je het doet voor jezelf, moet je het gewoon doen."

Internethaat

In het interview met Allure praat ze ook over haar ervaringen met online haatreacties. Alicia Keys vindt dat de hele maatschappij op dit moment teveel in de greep is van alle haat op het internet.

''Weet je wat echt cool zou zijn? Als we stoppen met onze mening overal over te geven, tenzij het gevraagd wordt. Als niemand je iets vraagt, houd je mond dicht! Zoals op het internet? Dat zijn gewoon teveel meningen. Mensen zijn gemeen. Het is een ziekte."

Ster advertentie
Ster advertentie