Music

Josylvio in 2018 meest gestreamde artiest op Spotify

foto: Youtube: Hella Cash
  1. Newschevron right
  2. Josylvio in 2018 meest gestreamde artiest op Spotify

rappers vullen top tien

Hella Cash Gang-rapper Josylvio mag zichzelf dit jaar de populairste Spotify-artiest van Nederland noemen. Hij is het meest gestreamd en ook zijn nummer Catch Up staat in de top vijf meest beluisterde tracks. De lijst met populairste artiesten bestaat verder uit bijna alleen maar Nederlandse, mannelijke rappers: Ronnie Flex, Lil' Kleine, Frenna, Bizzey, Boef, Broederliefde en Sevn Alias. De enige buitenlandse artiesten in het rijtje zijn Drake (zesde plaats) en Ed Sheeran (negende plaats). Het is dan ook geen verassing dat hiphop afgelopen jaar in ons land het meest beluisterde genre is.

Populairste tracks

Het nummer waar Nederlanders dit jaar het meest naar geluisterd hebben, is One Kiss van Dua Lipa en Calvin Harris. In de top vijf staan verder Drake's God's Plan, Verleden Tijd van Frenna en Lil' Kleine, Catch Up van Joyslvio en FunX DiXte Djadja van Aya Nakamura.

Wereldwijd

Drake is wereldwijd de grote winnaar dit jaar. Met maar liefst 8,2 miljard streams is hij de meest gestreamde artiest aller tijden. Hiermee verslaat hij onder andere Post Malone, XXXTentacion, J Balvin en winnaar van vorig jaar: Ed Sheeran. Ook bij de meest gestreamde tracks (God's Plan) en meest gestreamde albums (Scorpion) staat Drake op nummer één. Wat betreft genre was het wereldwijd niet anders dan bij ons: er werd het meest geluisterd naar hiphop.

VROUWEN

Bij de dames is het Ariane Grande die de luisteraars wereldwijd het meest gedraaid hebben. Haar nieuwe single Thank U, Next behaalde tot nu toe al meer dan 210 miljoen streams. Na haar volgen Dua Lipa, Cardi B, Taylor Swift en Camila Cabello in de top vijf.

Latin

Naast hiphop doet ook latinmuziek het wereldwijd steeds beter. Was vorig jaar Daddy Yankee nog de enige, nu staan er in de top tien meest gestreamde artiesten drie Latijns-Amerikaanse namen: J Balvin, Bad Bunny en Ozuna.

Wrapped

Vanaf donderdag kun je als Spotify-abonnee je persoonlijke lijstje checken via Spotify Wrapped.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie