Music

Dr. Dre is de best verdienende artiest van het decennium

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Dr. Dre is de best verdienende artiest van het decennium
Dr. Dre is volgens Forbes de best verdiende artiest van de afgelopen tien jaar. Hoewel hij sinds 2015 geen album meer heeft uitgebracht (Compton), en zijn laatste medewerking aan een nummer 1-hit dateert uit 2009 (Crack a Bottle van Eminem), wist hij toch het meeste geld in het laatje te brengen.
Beats
Dr. Dre verdiende het afgelopen decennium in totaal 950 miljoen dollar. Het grootste gedeelte van zijn fortuin sleepte de producer binnen dankzij zijn aandeel in Beats, het koptelefoonmerk dat Apple in 2014 overkocht voor 3 miljard dollar.

Nummer 2 en 3

Op de tweede plek in de Forbes-lijst staat Taylor Swift. Zij is daarmee dus de best verdiende vrouwelijke artiest van de afgelopen tien jaar. In totaal verdiende zij 825 miljoen dollar. Ze wordt op de voet gevolgd door Beyoncé met 685 miljoen dollar.

Eerste miljardair

Naast Beyoncé staat ook Jay-Z, in de lijst, namelijk op de zesde plaats. De artiest, die dit jaar uitgeroepen werd tot eerste hiphopartiest die miljardair is, verdiende het afgelopen decennium 560 miljoen dollar. Samen haalden The Carters dus het duizelingwekkende bedrag van ruim 1,2 miljard dollar op.

MJ

In de lijst staan geen overleden artiesten, maar anders was Michael Jackson degene geweest die op de eerste plaats had gestaan. Zo meldt Forbes: "Hij overtreft gemakkelijk zijn levende collega's."

Ster advertentie
Ster advertentie