Music

Bodyguard: "Suge Knight wilde Eminem vermoorden"

  1. Newschevron right
  2. Bodyguard: "Suge Knight wilde Eminem vermoorden"

Suge Knight wordt al jaren gezien als de man achter de moorden op Notorious B.I.G. en 2Pac, maar hij had het in 2001 blijkbaar ook gemunt op Eminem. Dat zegt Eminem's voormalige bodyguard Byron "Big Naz" Williams. "Mijn meest beangstigende moment vond plaats tijdens The Source Awards. Daar werd ieder jaar traditiegetrouw iemand neergeschoten," vertelt Williams. "Terwijl Em naar zijn zitplaats liep, kwamen we voor het eerst Suge Knight en zijn vijftig mannen tegen."

Death Row motherf**ker

Williams omschrijft vervolgens wat er gebeurde: "Eminem moest tussen de artiesten zitten en wij mochten daar als bodyguards niet komen. Op een gegeven moment was zijn gezicht knalrood en zag ik een zee aan rode mannen om Eminem heen. Ik moest door de belangrijkste man heen om Eminem mee te nemen. Ik vroeg wat er aan de hand was en die man zei 'Death Row motherfucker, Death Row'."

Dr. Dre's bodyguards

Williams nam Eminem direct mee en belde tegelijkertijd met Dr. Dre's bodyguards voor hulp. "We gingen backstage en Eminem ging het podium op. Em deed zijn ding maar ondertussen bleven ik en Dre's bodyguards hem beschermen tegen Suge Knight's mannen. Ik liet Em na de show achter mij lopen. Dus ik, Dre en Dre's bodyguards waren de hele avond extra alert in een soort beast mode."

Beast mode

Gelukkig vroeg niemand tijdens de beast mode om een handtekening: "Iedereen die op dat moment dichtbij kwam, zelfs maar om een handtekening vroeg zou neer gaan. Zo'n atmosfeer hing er die avond."

Suge Knight vast voor moord

Suge Knight kan waarschijnlijk niet reageren op dit nieuws. Hij zit namelijk vast op verdenking van moord.

Ster advertentie
Ster advertentie