STER Advertentie
STER Advertentie

Kanye West kondigt aan dat zijn nieuwe album 'DONDA' vrijdag uitkomt

Kanye West kondigt aan dat zijn nieuwe album DONDA vrijdag uitkomt
AFP

Dinsdag 21 juli 2020 - 13:26 uur

|

Door:

Milou

Na zijn emotionele campagnebijeenkomst van afgelopen weekend heeft Kanye West vandaag op Twitter aangegeven zich weer op muziek te gaan focussen. Daarbij doet hij ook gelijk een grote aankondiging. Hij geeft namelijk aan dat zijn nieuwe album DONDA, vernoemd naar zijn overleden moeder, aanstaande vrijdag uitkomt. Of dat echt gebeurt, is nog maar de vraag als je bedenkt dat zijn vorige album Jesus Is King meerdere keer werd uitgesteld

Lees ook: Kanye barst in tranen uit tijdens verwarrende eerste campagnebijeenkomst

Twaalf tracks
Ye tweet een foto van een tracklist met daarop de titels van twaalf nummers. Eerder kondigde hij aan dat zijn nieuwe album God's Country zou heten en dat zijn single Wash Us In The Blood met Travis Scott daarop terecht zou komen. Dat blijkt nu allebei niet het geval, al staat er wel een track tussen die God's Country heet en eentje die In God's Country heet. Ook staat New Body op de lijst, een track die eigenlijk op Ye's vorige album Jesus Is King zou verschijnen met Nicki Minaj en Ty Dolla $ign.

DONDA
Vorige week, op de dag dat zijn moeder 71 zou zijn geworden, bracht Kanye al een track uit vernoemd naar zijn moeder. Daarop rapt hij over de pijn die hij voelt sinds zijn moeder, die zijn steun en toeverlaat was, is overleden. Dat gebeurde in november 2007. Donda overleed toen op 58-jarige leeftijd na een liposuctie, buikwandcorrectie en borstverkleining. Volgens plastisch chirurg Jan Adams overleed ze niet door de gevolgen van de operatie, maar door de slechte nazorg die door de neef van Kanye werd gedaan. Volgens de chirurg slikte ze twintig pijnstillers in minder dan 24 uur tijd en stikte ze uiteindelijk in haar eigen braaksel. Volgens de lijkschouwer overleed Donda zowel door verstikking als door pijnmedicatie. 

Lees ook: Kanye eert moeder op verjaardag met 'DONDA'

Populair op FunX.nl

  • Minthe (18) bekeerde zich tot de islam: "Ik vond liefde en rust in dit geloof"

  • Eerste kindje van Gigi Hadid en Zayn Malik geboren

  • Sammy (18) uitgescholden voor zwartjoekel: "Racisme nog steeds aanwezig in Nederland"

  • Neef van Pablo Escobar vindt 18 miljoen dollar in geheime opslag

  • 'Kim Kardashian is van plan te scheiden van Kanye West'

  • Famke Louise reageert bij 'Jinek' op kritiek #ikdoenietmeermee-actie