Music

Kanye eert moeder op verjaardag met 'DONDA'

foto: Twitter/kanyewest
  1. Newschevron right
  2. Kanye eert moeder op verjaardag met 'DONDA'

Kanye West heeft een muzikale ode uitgebracht aan zijn moeder Donda op de dag dat ze 71 jaar zou zijn geworden. De nieuwe tune heet DONDA en begint met een geluidsfragment waarin zijn moeder de tekst van het KRS-One-nummer Sound of da Police voordraagt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Mama, ik heb je nodig"

In de nummer voel je bijna de pijn die Kanye voelt sinds zijn moeder is overleden. Ze was zijn steun en toeverlaat en daarom is het niet gek dat Ye rapt dat hij haar nodig heeft: "Mama ik heb je nodig om mij in te stoppen. Ik heb wat fouten gemaakt en dat hebben ze erin gewreven. Ik weet dat oma en jij genoeg van ze hadden. Waarom moeten we dan zo koppig zijn? Ik doe dit voor jullie. Zodat we racisme voor eens en altijd kunnen uitbannen."

Donda's dood

Kanye's moeder overleed in november 2007 op 58-jarige leeftijd na een liposuctie, buikwandcorrectie en borstverkleining. Volgens plastisch chirurg Jan Adams overleed ze niet door de gevolgen van de operatie, maar door de slechte nazorg die door de neef van Kanye werd gedaan. Adams zei dat de neef van Kanye telefoontjes negeerde toen Donda's toestand verslechterde. Volgens de chirurg slikte ze twintig pijnstillers in minder dan 24 uur tijd en stikte ze uiteindelijk in haar eigen braaksel. Volgens de lijkschouwer overleed Donda zowel door verstikking als door pijnmedicatie. De arts viel volgens de lijkschouwer niets te verwijten.

Ster advertentie
Ster advertentie