Entertainment

Kanye West gaat in 2020 voor het Amerikaanse presidentschap

foto: Liam Goodner / Shutterstock.com
  1. Newschevron right
  2. Kanye West gaat in 2020 voor het Amerikaanse presidentschap

Kanye West heeft op Twitter aangekondigd dat hij zich kandidaat gaat stellen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen die later dit jaar in november gaan plaatsvinden. In een tweet van gisteren schrijft Ye: "We moeten nu de belofte van Amerika waarmaken door God te vertrouwen, onze visie te verenigen en aan onze toekomst te bouwen. #2020VISION"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Steun voor Kanye

Kim Kardashian steunt haar echtgenoot met een Amerikaanse vlag. Net als Teslabaas Elon Musk. Waar Kim K een Amerikaanse vlag twitterde, schrijft Musk dat hij de artiest steunt. Even later post de ondernemer doodleuk reclame voor een cryptoparty die hij gaat geven, dus misschien moet Ye niet veel van deze vriendschap verwachten.

Echt?

Over verwachtingen gesproken: Het is nog even de vraag of Kanye zich echt als presidentskandidaat gaat aanmelden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat hij een nieuw album of een nieuwe documentaire in de schijnwerpers probeert te zetten. Maar dit plan komt niet uit het niets. Kanye had vorig jaar al aangekondigd dat hij zich in 2024 verkiesbaar zou gaan stellen. Het lijkt er op dat Ye iets eerder naar de macht wil grijpen.

Verkiesbaar stellen

De Amerikaanse presidentsverkiezingen vinden over vier maanden plaats. Volgens persbureau Reuters is de deadline voor onafhankelijke kandidaten in een aantal Amerikaanse staten nog niet verstreken. Kanye West kan zich dus inderdaad nog verkiesbaar stellen voor het Amerikaanse presidentschap. Als alles goed gaat, moet hij het opnemen tegen Donald Trump, de huidige president waar hij fan van.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie