Music

Drake voor $10 miljoen aangeklaagd vanwege sample op 'Honestly, Nevermind'

foto: YouTube: Drake
  1. Newschevron right
  2. Drake voor $10 miljoen aangeklaagd vanwege sample op 'Honestly, Nevermind'

Drake is voor 10 miljoen dollar aangeklaagd door een Ghanese rapper, genaamd Obrafour, vanwege het gebruik van een sample op het album Honestly, Nevermind. Het gaat om een klein stukje tekst uit de track Calling My Name, waarvan Obrafour claimt dat het gestolen is.

Killer cut, blood

In Calling My Name valt na 53 seconden de tekst "Killer Cut, Blood" een aantal keer achter elkaar te horen. Volgens Obrafour is dat een gestolen line van hem, gebruikt in de track Oye Ohene uit 2003. Helemaal aan het begin van de track is het bijna identieke stukje te horen dat Drake in Calling My Name gebruikt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

10 miljoen dollar

Obrafour klaagt Drake aan voor 10 miljoen dollar, omdat de Ghanese rapper geen toestemming heeft gegeven voor het gebruik van het stuk tekst. Volgens Obrafour heeft de manager van Drake hem een paar dagen voor de release van Honestly, Nevermind een e-mail gestuurd met de vraag of Drake het stukje mocht gebruiken. De e-mail werd op 8 juni verzonden, maar toen het album op 13 juni uitkwam, had Obrafour nog de mail nog niet beantwoord.

"Gedaagden gingen door met de inbreuk, ondanks dat ze erkenden dat ze rechten en toestemming van Obrafour nodig hadden", schrijft het juridische team van Obrafour in de aanklacht. "Ze hebben Obrafour nooit verantwoording of credits gegeven en niet op een andere manier gecompenseerd voor hun ongeoorloofde gebruik van het auteursrechtelijk beschermde werk."

Ster advertentie
Ster advertentie