Music

The Weeknd schrijft geschiedenis en breekt Spotify record met miljarden streams

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. The Weeknd schrijft geschiedenis en breekt Spotify record met miljarden streams

The Weeknd heeft opnieuw Spotify geschiedenis geschreven. Naast dat de artiest meer dan honderd miljoen maandelijkse luisteraars heeft, kan hij nog een record op zijn naam zetten. The Weeknd is namelijk de eerste persoon die twee nummers op het streamingplatform heeft die allebei meer dan drie miljard streams hebben behaald.

The Weeknd

Je kunt waarschijnlijk al raden om welke nummers dit gaat en wellicht dat je hier zelf ook aan hebt bijgedragen. The Weeknd wist deze prestaties namelijk te behalen met Blinding Lights en Starboy. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van Spotify dat een artiest meer dan drie miljard streams heeft bereikt met twee verschillende tracks. De Canadese zanger heeft momenteel ook de meeste maandelijkse luisteraars op Spotify, namelijk meer dan 115 miljoen mensen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Michael Jackson

Op social media hebben fans enthousiast gereageerd op het nieuws. Zo zijn ze een hashtag gestart, genaamd #Weeknd3BillionClub. Ook vergelijken fans hem zelfs met Michael Jackson. Zo schrijft iemand op X: "We moeten nu echt dat gesprek hebben over Michael Jackson en The Weeknd". The Weeknd wist vorig jaar ook met het nummer Die For You met Ariana Grande op nummer 1 binnen de Billboard Hot 100 te belanden, waardoor hij een record deelt met Michael Jackson. De twee zangers zijn de enige mannelijke soloartiesten ooit die meerdere #1-hits hebben van drie verschillende albums.

Ster advertentie
Ster advertentie