Music

S10 namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. S10 namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival

S10 gaat Nederland volgend jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de selectiecommissie van de AvroTros vandaag bekendgemaakt.

Wie is S10?

Stien den Hollander, artiestennaam S10, brak in 2019 door met haar debuutalbum Snowsniper en ontving een Edisonpopprijs in de categorie Alternatief. Verder ontving ze op Noorderslag de prijs voor meest belovende popartiest, het Pop Stipendium.

Ze zorgt met haar tracks voor een uniek geluid in de hiphopscene. Verder is ze natuurlijk bekend van haar tracks met onder meer Lijpe en KA en scoorde ze afgelopen zomer de megahit Adem Je In met Frenna en Kevin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trots

De zangeres is getekend bij het label Noah's Ark en geeft in een eerste reactie aan ontzettend trots te zijn om Nederland te mogen vertegenwoordigen. ''Ik ontplof bijna van geluk bij het idee dat ik dit jaar mee mag doen aan het Eurovisie Songfestival. Ik kan het niet geloven, het is echt zo bizar!''

Het Eurovisie Songfestival vindt komend jaar plaats in Turijn. De halve finales worden op 10 en 12 mei gehouden en de finale vindt plaats op zaterdag 14 mei.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie