Naar homepage
Music

Gezonde Kempi geeft voorproefje van Wasteman Remix en praat over SFB en album

  1. Newschevron right
  2. Gezonde Kempi geeft voorproefje van Wasteman Remix en praat over SFB en album

Rapper Kempi is een tijdje weggeweest, maar Du Zoon is weer helemaal terug met Vienna! De rapper uit Eindhoven vertelde bij Morad & Shay dat het niet daarbij blijft. De fans kunnen zich ook alvast klaarmaken voor Du Mixtape 4 en een nieuw album. Kempi liet zelfs alvast een voorproefje horen van de Wasteman Remix, de track met Frenna en KM komt vrijdagmiddag uit op Spotify en natuurlijk verschijnt het dan ook in zijn geheel op FunX.nl.

Wasteman = tof

"Je moet bijna dom zijn om Wasteman niet te willen remixen," zei Kempi over de track van Frenna bij FunX. "Wasteman is één van de tofste nummers van Nederlandse bodem die ik de afgelopen tijd heb gehoord. Er zijn ook andere nummers die ik tof vind, maar dit is er wel één die uitsteekt." Mocht je echt niet tot vrijdag kunnen wachten, dan is hier alvast een voorproefje te horen ná het interview met Kempi.

Free SFB

Kempi rapt #FreeSFB op de track en zegt bij Morad & Shay dat die "drie getalenteerde jongens" volgens hem "enorm veel spijt hebben" van de dingen die ze hebben gedaan. Daarmee verwijst de EIndhovense rapper naar de arrestatie van de Haagse rappers in Suriname: "Ik vind ze één van de topspelers hier in Nederland. Ze moeten doen waar ze goed in zijn en niet vastzitten. Iedereen maakt fouten. Ik hoop dat het goedkomt en dat ze zo snel mogelijk thuis zijn".

Muziek die je raakt en steunt

Kempi heeft ook dingen gedaan en daarvoor een tijdje vastgezeten. Toch lijken zijn fans nog steeds achter hem te staan. Ze hebben tot Vienna geduldig gewacht op nieuwe muziek. Volgens Kempi komt dat door een aantal elementen: "Ik denk dat de muziek voor zichzelf praat," zei hij bij FunX. "Vanaf dag één is het al bekend dat ik struggles met mezelf en het leven had. En ook dat ik mijn weg in het leven niet kon vinden. Maar met muziek heb ik veel mensen geraakt. Ze zijn opgegroeid met mijn muziek en kwamen daarmee door de dag. Daar wachten ze nu op. Er is nu veel muziek dat uitkomt, maar niet echt iets wat ze door de dag brengt. Niet echt iets dat ze steunt."

Gestopt

Kempi lijkt het roer inmiddels 180 graden te hebben omgegooid. Het viel Shay op dat zijn leven compleet veranderd lijkt op Instagram. Kempi schrijft dat hij gestopt is met roken en blowen en daarnaast zien we hem vaak sporten op foto's. Shay vroeg hoe die verandering tot stand kwam: "Toen ik op verlof was wilde ik chillen, drinken en ballonnen doen. Al die gekkigheid. Op een gegeven moment vond ik dat ik te oud werd en dat ik iets met mijn leven moest doen," vertelde de rapper.

Fris en gedisciplineerd

Kempi kiest tegenwoordig voor een gezonde levensstijl met onder andere avocado's, vis en broodjes gezond met rucola: "Mijn eerste stap was stoppen met blowen en roken. En dat lukte. Nu rook ik af en toe nog een paar sigaretten per dag, maar daar wil ik weer mee stoppen. Het voelt beter om fris op te staan, lekker bezig te zijn en vooral actief te zijn. Je haalt meer uit jezelf en je krijgt meer discipline," aldus de rapper.

Kempi mixtape en album

Kempi verklapte bij Morad & Shay dat er heel veel nieuwe muziek aan zit te komen. Hij werkt keihard aan een nieuw album, maar eerst komt Du Mixtape 4 volgens de rapper uit: "Mixtape 4 is zo goed als af. Ik hoop dat die binnen een maand verschijnt. Ik hoop twee maanden daarna het album te droppen." Aanstaande vrijdag brengt de rapper de Wasteman Remix uit via FunX en Spotify om zijn fans alvast op te warmen voor alle nieuwe songs die hij de komende maanden gaat droppen!

Ster advertentie
Ster advertentie