Music

Afro Bros, Josylvio, Yung Felix en Giorgio Tuinfort grote winnaars Buma Awards

  1. Newschevron right
  2. Afro Bros, Josylvio, Yung Felix en Giorgio Tuinfort grote winnaars Buma Awards

De Buma Awards zijn maandagavond uitgereikt in Hilversum. Onder andere Afro Bros, Josylvio en Yung Felix wonnen in categorieën Buma Award Nationaal en Buma Award Internationaal, voor de meest gedraaide en bestverkochte nummers in en buiten Nederland.

AFRO BROS
In de categorie Buma Awards Internationaal won de Afro Bros de hoofdprijs. Het duo schreef mee aan de monsterhit X(Equis) van Nicky Jam en J Balvin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Josylvio

Josylvio stond twee keer in de lijst van meest gedraaide en bestverkochte nummers in Nederland. Hij stond op de achtste plek met zijn track Catch Up met Yung Felix en op de achttiende plek met de track Hey Meisje met Esko en Hansie.

En nog meer

Naast Josylvio, Afro Bros en Yung Felix wonnen er nog veel meer artiesten uit de Urban Scene in de categorie Buma Award Nationaal. Frenna en Lil Kleine stonden in de lijst met Verleden Tijd (6), Kraantje Pappie met Lil Craney (9) en Liefde In De Lucht (20), Ronnie Flex en Maan met Blijf Bij Mij (10) en Bizzey met Drama met Boef (15) en met Ja! met Kraantje Pappie, Chivv en Yung Felix (16).

giorgio tuinfort

De grootste winnaar van de avond was Giorgio Tuinfort. De muziekproducer, die veel samenwerkt met David Guetta, mocht maar liefst vijf prijzen in de categorie Buma Award Nationaal én Internationaal mee naar huis nemen, waaronder de hoofdprijs in de categorie Buma Award Nationaal voor Flames van David Guetta en Sia.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie