Music

The Weeknd 'verslaat' Justin Bieber en is meest gestreamde Spotify-artiest

foto: YouTube: The Weeknd
  1. Newschevron right
  2. The Weeknd 'verslaat' Justin Bieber en is meest gestreamde Spotify-artiest

Luister jij graag naar The Weeknd op Spotify? Dan ben jij een van zijn ruim 86 miljoen (!) maandelijkse luisteraars. Met dat aantal heeft de Canadese superster het record van Justin Bieber verbroken en mag hij zich (wederom) de meest gestreamde Spotify-artiest ter wereld noemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Negende keer

Justin Bieber zorgde afgelopen zomer nog voor een nieuw record met 83,3 miljoen maandelijkse luisteraars. Daar is The Weeknd nu dus overheen gegaan, waarmee hij de eerste artiest ooit is die voor de negende keer opnieuw aan de top van de 'maandelijkse luisteraars'-hitlijst komt te staan.

Nog een record

Het bizar hoge aantal streams heeft The Weeknd mede te danken aan zijn nieuwste album Dawn FM, dat momenteel op nummer 1 staat in de wereldwijde Spotify Album Chart. De artiest staat daarnaast met maar liefst 24 tracks in de Billboard Global 200 Chart en ook dat is een record voor een mannelijke soloartiest. Alleen Taylor Swift had er ooit meer, namelijk 31 stuks.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Album van het jaar?

Dawn FM, met daarop bijdrages van onder anderen Tyler, The Creator en Lil Wayne, kwam op 7 januari uit en is volgens sommigen nu al het album van het jaar. Timbaland vergeleek het project zelfs met Michael Jacksons legendarische album Thriller.

Ster advertentie
Ster advertentie