Music

Winne eert Sticks met prachtig verhaal: "Zonder Sticks was er geen Winne"

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Winne eert Sticks met prachtig verhaal: "Zonder Sticks was er geen Winne"

Op de dag dat Sticks een jaartje ouder werd, eerde Winne hem met een verhaal dat nog maar weinig mensen kennen. Sticks blijkt een enorme inspiratiebron te zijn geweest voor Winne. De Opgezwolle-rapper is er zelfs mede voor verantwoordelijk dat de Rotterdamse raplegende ooit in het Nederlands is gaan rappen.

Buiten Westen

"Ik vond Extince amazing maar ik had niet het idee dat ik dat zelf ook zou kunnen. Op dat Buiten Westen-album stonden drie liedjes die daar verandering in brachten," schrijft Winne. "Een van die liedjes heet ‘Hamvraag’. Ik was blown away door de beat van Kubus en Sticks veranderde op dat moment mijn leven. Nog niemand had Nederlandstalige rap voor mij zo cool laten klinken."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hamvraag

Winne vertelt dat hij zijn eerste Nederlandstalige track schreef op de beat van Hamvraag. Hij noemde het nummer Onoverwinnelijk. "We hebben ‘Onoverwinnelijk’ nooit uitgebracht maar na het schrijven van dat liedje geloofde ik in mijn eigen schrijftalent."

Stiekeme Feis

Het was Feis die Winne stiekem liet horen dat hij goed klonk in het Nederlands. "In diezelfde periode leer ik Feis kennen. Hij heeft toen de sleutels van de studio gepikt, zodat hij mij stiekem kon opnemen. In die sessie is Winne geboren en mijn carrière officieel begonnen."

Zonder Sticks, geen Winne

Winne deelt dit verhaal op Instagram, omdat hij vindt dat we onze helden moeten eren als ze nog leven: "Ik vertel dit omdat we onze helden niet genoeg eren. Laten we niet wachten tot ze weg zijn om onze lof te verkondigen. Zonder Sticks was er misschien geen Winne."

Ster advertentie
Ster advertentie