Music

Waar gaat 'Aya' van Murda en Ezhel over?

  1. Newschevron right
  2. Waar gaat 'Aya' van Murda en Ezhel over?

Murda en Ezhel scoren met Aya een nummer één hit in Turkije en gaan ook dik in Nederland, maar waar hebben ze het over? Het is in ieder geval een liefdesnummer, al suggereert de titel vertaald in het Nederlands misschien iets anders. Aya betekent namelijk 'naar de maan'. De rappers bedoelen daarmee niet dat ze een relatie naar de maan helpen, maar wel dat ze iemand een hemels gevoel willen geven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Götür beni Aya"

Murda probeert in het eerste couplet een vrouw te versieren door een liefdesliedje voor haar te schrijven: "ben de yazsam sana bir love song". De rapper met Turkse roots vraagt de dame uiteindelijk "benimlemisin bu akşam?", oftewel: ben je vanavond de mijne? Het antwoord op de vraag van Murda volgt even later in het refrein, want daarin zingt Ezhel het antwoord van de dame: "götür beni aya, aya, aya", oftewel: "breng me naar de maan, maan, maan." En als een echte astronaut jaagt hij op die ruimtereis, want hij antwoord bevestigend met: "gidek uzaya", wat "laten we naar de ruimte gaan" betekent.

Romantische Murda & Ezhel

Murda blijft romantisch doen in het nummer, want hij belooft haar verderop in het nummer ook zijn hart en diamanten: "Önüne kalbimi serip bıraksam. Boynuna pırlantaları taksam." Ezhel zegt vervolgens in zijn refrein dat zij 24 uur per dag in zijn hoofd zit, zowel in de goede als slechte tijden: "7/24 sevdan kafamda. Hem dertte, hem dermanda yarda." Mocht je je zin voor zin afvragen waar Aya over gaat, zet dan de ondertiteling aan op YouTube.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie