Music

L'Algerino maakt statement met zonnige video van International

  1. Newschevron right
  2. L'Algerino maakt statement met zonnige video van International

Vanaf donderdag valt het zomerweer vies tegen in Nederland, maar van de nieuwe videoclip van L'Algérino krijg je gelukkig wel dat zomerse gevoel. Het is de titeltrack van International, het album dat de zanger aanstaande vrijdag uitbrengt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Internationale hits

International staat niet alleen voor het internationale succes van L'Algérino. Het is ook een statement richting de mensen die hem in een hokje proberen te stoppen. In Frankrijk kan je bijna niet om L'Algérino heen, maar ook buiten de Franse grenzen scoort hij hit na hit. Daar zijn we hier in Nederland getuige van dankzij FunX-hits zoals Va Bene en Les Menottes, toch blijft het blijkbaar moeilijk voor bepaalde mensen om te accepteren dat de Franse Algerijn succesvol is.

L'Algerino is voor iedereen

Het internationale succes van L'Algérino ligt volgens sommigen aan zijn populariteit in de Noord-Afrikaanse community. De zanger verwerpt dat en noemt het generaliserend. Kijk naar zijn vele hits in het buitenland, kijk naar de concerten die L'Algerino in Nederland en Denemarken tot Algerije en de Verenigde Staten geeft. Volgens de zanger slaat zijn muziek aan omdat het constant evolueert en daardoor aantrekkelijk blijft voor iedereen, dus niet alleen voor één specifieke gemeenschap.

Hola ft. Boef

Een van de opvallendste samenwerkingen van L'Algérino is die met onze eigen Boef op de track Hola. De track kondigde hij vorig jaar al aan bij FunX. Boef beloofde op Instagram dat er een enge hit na de ramadan aan zat te komen en die langverwachte track kwam afgelopen vrijdag eindelijk uit!

Ster advertentie
Ster advertentie