Music

Snelle wint ook MTV EMA voor Best Worldwide Act

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Snelle wint ook MTV EMA voor Best Worldwide Act

Snelle heeft het geflikt! Nadat hij vorige week de MTV Europe Music Award voor Best Dutch Act wist te pakken, heeft de rapper gisterenavond in Sevilla ook de EMA voor Best Wordwide Act in de wacht gesleept. Dat maakt hem de derde Nederlandse artiest op rij die de internationale muziekprijs mee naar huis neemt. Jack $hirak won de prijs vorig jaar en Lil Kleine in 2017.

Krankzinnig

Toen Snelle vorige week de Nederlandse prijs won, liet hij aan FunX weten erg verbaasd te zijn. Hij dacht zelf dat Josylvio er met de award vandoor zou gaan. "Het voelt gek en goed tegelijk. Ik weet niet zo goed of ik dit allemaal besef." Dat de rapper nu ook de internationale prijs pakt, vindt hij al helemaal 'krankzinnig'. Toch liet hij op Instagram weten dat hij de afterparty geskipt heeft. "Ik ben strontverkouden."

WINNAARS

Er viel nog een Nederlander in de prijzen gisterenavond. Martin Garrix ontving namelijk de EMA voor Best Electronic. Daarmee won hij van The Chainsmokers, DJ Snake, Marshmello en Calvin Harris.

Shawn Mendes won de award voor Best Artist, Nicki Minaj werd voor de tweede keer op rij verkozen tot Best Hip-Hop Artist, latin track Con Altura van ROSALÍA, J Balvin en El Guincho kreeg de award voor Best Collaboration en Bad Guy van Billie Eilish werd verkozen tot Best Song. Billie kreeg ook de award van Best New Artist en was samen met Taylor Swift (Best U.S. Act en Best Video) en de Zuid-Koreaanse band BTS (Best Live Artist en Biggest Fans) een van de grote winnaars van de avond.

Vrouwen op het podium

Tijdens de awardshow in Sevilla betraden veel vrouwelijke artiesten het podium. Zo gaf host Becky G een live performance, net als onder anderen Rosalía, Mabel, Dua Lipa en Halsey.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie