Up 2 Date

Snelle wint MTV EMA Best Dutch Act 2019

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. Snelle wint MTV EMA Best Dutch Act 2019

Snelle heeft de MTV EMA in de categorie Best Dutch Act 2019 gewonnen! Hij nam het in die categorie op tegen Josylvio, Yung Felix, Maan en Nielson. De rapper kreeg de award maandagavond uitgereikt tijdens de MTV EMA Pre-Party.

Niet verwacht

In Start met Fernando vertelde de rapper vanochtend dat hij het totaal niet verwacht had. Snelle: "Het voelt gek en goed tegelijk. Ik weet niet zo goed of ik dit allemaal besef. [...] Heel eerlijk, ik verwachtte dat Josylvio zou winnen, omdat hij in mijn ogen de grootste act is."

Best Worldwide act

De MTV EMA´s vinden plaats op 3 november in het Spaanse Sevilla. Dan hoort Snelle ook of hij verkozen is tot Best Worldwide Act. Hij zou in dat geval de derde Nederlander zijn die dat gelukt is. Jack $hirak won de prijs in 2018 en Lil Kleine in 2017. Daarop reageert de rapper verbaasd en lachend:

"Ik word er een beetje ongemakkelijk van als ik erover praat. [...] Het gaat nog verder dan in mijn stoutste dromen, want ik maak gewoon liedjes, doe wat ik leuk vind en win de Best Dutch Act. Ik snap wel dat het goed is wat we doen, maar ik vind dit wel heel extreem allemaal."

Ster advertentie
Ster advertentie