Music

Frenna wint Edison Popprijs 2019 voor beste hiphopalbum

foto: YouTube: TopNotch
  1. Newschevron right
  2. Frenna wint Edison Popprijs 2019 voor beste hiphopalbum

Frenna kan zijn geluk niet op! Gisteravond won de rapper een Edison Popprijs voor zijn album Francis. Het zijn de belangrijkste muziekprijzen in Nederland, dus deze erkenning is best wel a big deal. Naast de rapper uit Den Haag, waren ook Bizzey en Ronnie Flex in de Westergasfabriek waar de Edisons plaatsvonden. Zij waren de andere kanshebbers in de categorie Beste Hiphop.

Ronnie weet trouwens wel hoe het voelt om er eentje te winnen. Hij nam vorig jaar meerdere prijzen mee naar huis voor zijn album Rémi. Zo won hij zowel in de categorie Beste Hiphop als Beste Album.

zwart licht en Ray fuego

Tijdens de Edisons was er nog een winning team in hiphopland, namelijk de combi van Zwart Licht, Ray Fuego en regisseur Daniël Ajdei. Zij namen een Edison in ontvangst voor hun video Zwarte Hollander in de categorie... Je raadt het al: Beste Videoclip. De andere genomineerden daarvoor waren Donnie met Snelle Planga en Within Temptation ft. Jackoby Shaddix met The Reckoning.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nielson

De grootste winnaar van de avond was zanger Nielson. Hij won een Edison voor zijn album Diamant in de categorie Nederlandstalig en voor zijn nummer IJskoud in de categorie Song.

Ster advertentie
Ster advertentie