Music

Salfa vertelt zijn bijzondere verhaal over MS in eerste track

foto: YouTube: Praatvandestraatfoto: YouTube: Praatvandestraat
  1. Newschevron right
  2. Salfa vertelt zijn bijzondere verhaal over MS in eerste track

Salfa, een jongen uit Amsterdam-Zuidoost ging opeens viraal na het droppen van zijn eerste track. Met zijn bijzondere verhaal over zijn chronische ziekte MS raakt hij velen in het hart. In Turn Up! vertelt hij meer over zijn situatie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Chronische ziekte

Salfa start zijn videoclip MS met de woorden: ‘’Paar maanden geleden te horen gekregen dat ik lijd aan een chronische ziekte. Ik heb veel op mijn hart liggen, maar ik uit het op mijn manier: hiphop. Dit is mijn verhaal.’’

Hij vervolgt de rap in een chronologische volgorde. Salfa beschrijft de delen waar hij voor het eerst last begon te krijgen: ‘’Pijn in mijn hoofd en aan mijn oog.’’ Ondanks dat was dit nog maar het begin voor Salfa. ‘’Dat dit alles kon stoppen, kon ik wel op mijn buik schrijven.’’ Hij ging ziekenhuis uit en ziekenhuis in. Een MRI-scan moest uiteindelijk aantonen waar Salfa aan lijdt. Na een lange tijd in onzekerheid te hebben geleefd, kreeg Salfa op 4 september eindelijk de uitslag: hij moest verder leven met MS.

De ziekte MS

Multiple sclerose, oftewel MS, is een permanente ziekte. Iemand die eraan lijdt, heeft te maken met ontstekingen in het centrale zenuwstelsel. Door die ontstekingen kan het zenuwstelsel niet meer op een optimale manier signalen naar de spieren verwerken. De spieren reageren niet meer op bepaalde signalen waardoor je lijf in kracht verzwakt. Op een gegeven moment kan dat resulteren in blindheid, erge vermoeidheid en geheugenverlies.

We moeten door

Ondanks dat MS een ziekte is die niet meer zal verdwijnen, houdt Salfa zijn hoofd omhoog, zo vertelt hij in Turn Up! en zijn track: ‘’Ik zal nooit opgeven. Ik ga nog liever dood.’’ In de videoclip benadrukt hij, mede dankzij steun van familieleden en vrienden, door te willen zetten. ‘’Ik weet dat ik een ziekte heb en ik moet nu echt strijden, maar ik houd mijn hoofd omhoog.’’

Salfa kan in ieder geval ook rekenen op veel support van buitenaf. Zijn videoclip is al ruim 11.000 keer bekeken. In de reacties hebben de mensen alleen maar waardering voor de jonge strijder. Respect!

Ster advertentie
Ster advertentie