Music

Kendrick Lamar verbreekt met disstrack 'Not Like Us' wederom record van Drake

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Kendrick Lamar verbreekt met disstrack 'Not Like Us' wederom record van Drake

Het lijkt erop dat de beef tussen Drake en Kendrick Lamar. Desondanks genieten fans van beide artiesten met volle teugen van de vele disstracks die ze de afgelopen weekend hebben gedropt. Met name Not Like Us gaat momenteel hard. Zo hard zelfs dat Kendrick Lamar wederom een een record van Drake heeft verbroken. Not Like Us is namelijk het hiphopnummer dat het snelst de 100 miljoen streams heeft gepasseerd op Spotify.

God's Plan

Vóór de release van Not Like Us was God's Plan van Drake het nummer dat het snelst de 100 miljoen streams wist te behalen op Spotify, zo blijkt uit een tweet van Chart Data. Drake bracht de track in januari 2018 uit als onderdeel van zijn twee tracks tellende EP Scary Hours. God's Plan werd een enorme hit en stond maar liefst 11 weken op nummer 1 in de VS. Het nummer werd vervolgens toegevoegd aan de tracklist van Drakes vijfde album Scorpion.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerdere record verbroken

Het is niet de eerste keer dat Kendrick Lamar een record verbreekt van Drake sinds de beef tussen de twee een hoogtepunt bereikte. Not Like Us heeft namelijk ook het record voor de meeste streams binnen 24 uur voor een solo hiphoptrack op Spotify verbroken. Daarmee laat hij Drake ver achter zich, die met zijn track Champagne Poetry, van het album Certified Lover Boy, bijna drie jaar lang het record hield.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Drake vs. Kendrick Lamar

De afgelopen weken gingen verschillende disstracks van Kendrick Lamar en Drake over en weer. Kendrick Lamar haalde op de tune Like That van Future en Metro Boomin uit naar Drake. Velen denken dat Kendricks verse op dat nummer een tegenreactie is op sneak disses van Drake op de hit First Person Shooter. Zo'n drie weken later reageerde Drake met Push Ups en Taylor Made Freestyle. Vorige week woensdag bracht Kendrick Lamar de disstrack euphoria uit gevolgd door 6:16 in L.A. op vrijdag. Niet lang daarna dropte Drake Family Matters.

Kendrick liet er echter geen gras over groeien en voorzag Drake binnen een half uur weer van een reactie in de vorm van meet the grahams. Zaterdagnacht bracht Kendrick ook nog de track Not Like Us uit. Twee dagen later dropte Drake de disstrack The Heart Part 6, waarop hij Kendrick Lamars beschuldigingen van het begaan van zedendelicten en het verbergen van een dochter tegenspreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie