Music

Kendrick Lamar breekt record van Drake voor meeste streams binnen 24 uur op Spotify

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Kendrick Lamar breekt record van Drake voor meeste streams binnen 24 uur op Spotify

De beef tussen Kendrick Lamar en Drake is op z'n minst historisch te noemen. Binnen een week tijd gingen zes disstracks over en weer en stond hiphop weer helemaal op de voorgrond. Dat is niet alles, want de beef zorgde er ook voor dat er records werden verbroken. Zo brak Kendrick Lamar het record van Drake voor de meeste streams binnen 24 uur op Spotify met zijn disstrack Not Like Us.

They Not Like Us

Drake bracht vorige week vrijdag zijn disstrack Familiy Matters uit. Nog geen half uur later loste Kendrick Lamar zijn tegenreactie Meet the Grahams. Alsof dat niet genoeg was, bracht hij zaterdagnacht nóg een disstrack uit: Not Like Us. Laatstgenoemde track ging zelfs zo hard dat Kendrick Lamar een nieuw record mag op zijn naam mag zetten. Not Like Us heeft namelijk het record voor de meeste streams binnen 24 uur voor een solo hiphoptrack op Spotify verbroken. Daarmee laat hij Drake ver achter zich, die met zijn track Champagne Poetry, van het album Certified Lover Boy, bijna drie jaar lang het record hield.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Disstracks over en weer

De afgelopen weken gingen verschillende disstracks van Kendrick Lamar en Drake over en weer. Kendrick Lamar haalde op de tune Like That van Future en Metro Boomin uit naar Drake. Velen denken dat Kendricks verse op dat nummer een tegenreactie is op sneak disses van Drake op de hit First Person Shooter. Zo'n drie weken later reageerde Drake met Push Ups en Taylor Made Freestyle. Vorige week woensdag bracht Kendrick Lamar de disstrack euphoria uit gevolgd door 6:16 in L.A. op vrijdag. Niet lang daarna dropte Drake Family Matters.

Kendrick liet er echter geen gras over groeien en voorzag Drake binnen een half uur weer van een reactie in de vorm van meet the grahams. Zaterdagnacht bracht Kendrick ook nog de track Not Like Us uit. Twee dagen later dropte Drake de disstrack The Heart Part 6, waarop hij Kendrick Lamars beschuldigingen van het begaan van zedendelicten en het verbergen van een dochter tegenspreekt.

Ster advertentie
Ster advertentie