Entertainment

Kendrick Lamar zegt dat Drake een dochter heeft in nieuwe disstrack 'Meet the Grahams'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kendrick Lamar zegt dat Drake een dochter heeft in nieuwe disstrack 'Meet the Grahams'

Drake en Kendrick Lamar zijn nog lang niet klaar met het dissen van elkaar. Zo bracht Drake de track Family Feud uit, waarmee hij reageert op de disstracks Euphoria en 6:16 in LA van Kendrick. Nog geen uur later reageerde Kendrick alweer met zijn nummer Meet The Grahams, waarmee hij Drake's familie aanspreekt én wel een hele opmerkelijke uitspraak doet. Kendrick zegt namelijk dat Drake nog een dochter zou hebben.

Drake en Kendrick brengen allebei een disstrack uit

Drake heeft na de disstracks Euphoria en 6:16 in LA door Kendrick Lamar eindelijk weer olie op het vuur gegooid. De rapper heeft namelijk een tegenreactie van bijna acht minuten gegeven in zijn nieuwe nummer Family Matters. Hierin beschuldigde de For All The Doggs-rapper Kendrick Lamar van het mishandelen van zijn verloofde Whitney Alford. In het nummer rapt Drake: "ze hebben een crisismanagementteam ingehuurd om te verhullen dat jij jouw koningin in elkaar hebt geslagen. Het beeld dat je schetst, is niet wat het lijkt."

Het duurde nog geen uur voordat Kendrick hierop reageerde met de track Meet the Grahams. De titel van Kendricks disstrack is ook daadwerkelijk gericht naar Drake, aangezien Graham de achternaam van de rapper is. Kendrick richt daarin twee coupletten naar Drake's kinderen. Dat lees je goed: kinderen. Kendrick zegt in het nummer namelijk dat Drake nog een dochter heeft die hij voor de wereld verbergt. Een beschuldiging die Pusha T eerder ook maakte over het hebben van een zoon, waarna Drake onthulde dat hij inderdaad vader was geworden. In Meet the Grahams suggereert Kendrick dat Drake's dochter zo'n elf jaar oud zou zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heeft Drake een dochter?

Hoewel het vorige keer zo'n twee weken duurde voordat Kendrick Lamar op Drake's Push Ups reageerde, deed hij dat nu verrassend genoeg binnen een uur. Meet the Grahams bevat vier coupletten, waarin Kendrick in elke vers een ander familielid van Drake aanspreekt. Zo begint het nummer met een les aan Drake's zoon Adonis en spreekt de rapper vervolgens de moeder en vader van Drake aan, waarna hij een schokkende onthulling doet. Kendrick zegt namelijk dat Drake nog een dochter heeft. "Je hebt de gave om de wereld te veranderen en om de gedachten van je vader te doen veranderen. Omdat onze kinderen de toekomst zijn, maar hij leeft in verwarring. Geld is altijd een illusie geweest, maar dat is het leven waar hij aan gewend is. Zijn vader heeft hem waarschijnlijk ook niet erkend. De geschiedenis herhaalt zich, soms is er geen reden voor nodig. Maar ik zeg graag dat het niet jouw schuld is dat hij nog een kind verbergt", rapt Kendrick. Ook rapt hij op het einde nog naar Drake zelf toe.

Drake heeft op zijn Instagram Story laten weten dat hier echter niets van klopt. Zo plaatste hij een foto van zichzelf met de tekst: "Nee, stop. Kan iemand mijn verborgen dochter vinden en haar naar mij toesturen? Deze mannen praten onzin."

foto: Drake op Instagram

'Meet the Grahams'

Daarnaast zegt de Kendrick dat Drake een manipulator is en gokverslaving heeft. In Meet the Grahams vergelijkt Kendrick de rapper ook met Harvey Weinstein, die momenteel in de gevangenis zit wegens verkrachting. Kendrick zegt dan ook dat deze beschuldigingen voortkomen uit de 'slechte' opvoeding door Drake's ouders. "Ik geef jou de schuld van zijn gokverslaving. Psychopaat intuïtie, de man die graag slachtoffer speelt.Je hebt een vreselijk persoon opgevoed, het lef van jou, Dennis. Sandra, ga zitten, wat ik ga zeggen is heftig, luister nu", zegt Kendrick. Hij eindigt dit couplet met dat het niet lang zal duren voordat Drake's huis zal worden ingevallen door de politie.

'Family Feuds'

Voordat fans alweer klaarstonden voor de nieuwe disstrack van Kendrick, was de hiphop-wereld met alle aandacht naar Drake's Family Matters aan het luisteren. In het nummer volgt Drake in Kendricks voetstappen en gebruikt hij net als in Euphoria verschillende beats en flows. Ook duurt het zo'n acht minuten, terwijl Drake's vorige disstrack Push Ups een stuk korter was. Naast dat Drake Kendrick beschuldigt van mishandeling zegt hij ook dat Kendrick vreemd is gegaan op zijn verloofde en daarom naar New York verhuisde om een "bachelor leven" te leiden. "Je hebt haar in 2015 ten huwelijk gevraagd, maar je hebt haar nog niet je vrouw gemaakt. Ik ga ervan uit dat de bruiloft niet zal komen. We weten namelijk dat je van andere soort vrouwen houdt", rapt Drake. Hiermee suggereert hij dat Kendrick op witte vrouwen valt.

Kendrick is niet de enige die in de disstrack wordt aangepakt, want ook The Weeknd, Future, Metro Boomin, Rick Ross en A$AP Rocky worden bij naam genoemd. Het ziet er in ieder geval naar uit dat de oorlog in de hiphop-wereld nog lang niet voorbij is.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie