Entertainment

Ronnie Flex over diss Jiggy Djé, Sticks en Hef: "Ik had 1,5 uur de tijd"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Ronnie Flex over diss Jiggy Djé, Sticks en Hef: "Ik had 1,5 uur de tijd"

Ronnie Flex bracht onlangs de disstrack Pincode Gekraakt uit, waarin hij uithaalde naar Jiggy Djé, Sticks en Hef. In een reeks berichten op Threads legde de rapper deze week uit hoe het nummer tot stand kwam. Zo vertelde Ronnie dat hij de diss in hele korte tijd opnam, terwijl hij op vakantie was. "Ik heb zonder hulp van iemand één van mijn hardste tunes ooit gemaakt."

Ronnie Flex over diss

De disstrack van Ronnie Flex was deze week veelvuldig het onderwerp van gesprek. Hoewel het nummer goed in elkaar zat en de rapper hard uithaalde naar Jiggy Djé, Sticks en Hef, was er vooral veel ophef over de reactie van Anouk, die Ronnie het N-woord noemde. Volgens de rapper kreeg de track daardoor niet de aandacht die het verdiende. "Echt jammer van de situatie."

Ronnie Flex stipte onder meer aan dat Pincode Gekraakt een bijzondere verwijzing naar Gekkenhuis, een grote track van Sticks, bevat. "Het gaat nu om allerlei randzaken, maar niet over hoe ik Joey die 'Gekkenhuis'-sample heb laten flippen tot een woeste beat." De rapper ziet de disstrack als één van zijn meest bijzondere nummers en legde op Threads uit waarom. "Ik heb tijdens mijn vakantie eenmans, zonder hulp van iemand, één van mijn harde tunes ooit gemaakt. En dat binnen tien uur na het horen van de diss naar mij."

foto: Threads: @ronnieflex

Ronnie Flex over 'Pincode Gekraakt'

1,5 uur de tijd

Volgens Ronnie Flex had hij maar anderhalf uur de tijd om het nummer op te nemen. "Jordan Wayne (producer, red.) moest zijn vlucht halen. Hij zat letterlijk zijn koffer in te pakken, terwijl ik in mijn eentje die verse neerlegde." Om duidelijk te maken hoe bijzonder het maakproces was, verwees de rapper naar hoe de track van Jiggy Djé en Sticks mogelijk tot stand is gekomen. "Wedden dat die goonies samen met een engineer, producer en A&R hun shit zaten te flippen. Wayne heeft de mini-mix gemaakt in de taxi. Wij zijn de echte MVP's (Most Valuable Players, red.)."

'Nooit gedacht'

Een dag eerder schreef Ronnie Flex op Threads ook al over de disstrack aan het adres van Jiggy Djé, Sticks en Hef. "Nooit gedacht dat ik ooit nog zo hard van me af zou moeten bijten als dat ik nu doe." De rapper kende in zijn carrière veel successen. Zijn struggles met Top Notch zorgden er echter voor dat hij zichzelf opnieuw moest ontdekken. "Ik heb veel liefde voor mezelf gevonden in deze situatie. Of jullie het nu zien of pas in de geschiedenisboeken: ik zal sterven als een krijger en niet als een deurmat."

Ronnie Flex kan rekenen op veel liefde vanuit de scene. Onder meer Suga Cane, die bekendstaat als één van de eerste rappers in Nederland en in het verleden ook getekend was bij Top Notch, steekt hem een hart onder de riem. "We staan achter je champ."

foto: Threads: @ronnieflex

Ronnie Flex over struggles met Top Notch

Ster advertentie
Ster advertentie