Music

Jiggy Djé en Sticks droppen track namens Top Notch: "Ieder woord dat je zegt is gelogen"

foto: Instagram: @sticks_instafoto: Instagram: @sticks_insta
  1. Newschevron right
  2. Jiggy Djé en Sticks droppen track namens Top Notch: "Ieder woord dat je zegt is gelogen"

Hiphopliefhebbers opgelet! Meer dan tien jaar na hun laatste officiële samenwerking hebben Jiggy Djé en Sticks een nieuwe track uitgebracht samen. Zo representen ze Top Notch op de track Pincodes, waar ook Hef op de outro te horen is. "Doe ik het niet voor mezelf, dan doe ik het voor Kees."

Jiggy Djé en Sticks

Zonder enige vorm van aankondiging werden hiphopfans vandaag verrast door de nieuwe track van Jiggy Djé en Sticks. Zo maakte Sticks vannacht om 00.00 uur via Instagram bekend dat Pincodes online stond. Voor veel fans was het even goed zoeken, want wie de artiestenpagina van Sticks en Jiggy Djé raadpleegt, weet de track niet direct te vinden. Het nummer is namelijk de allereerste officiële release onder de naam Top Notch. En wat is er dan beter dan dat de CEO van het label, Vincent Patty a.k.a. Jiggy Djé, het nummer aftrapt? "Laat me er boven modaal inkomen. Hier doen we cijfers in het geheim, net pincodes."

Vervolgens rappen de mannen, die ook samen onderdeel waren van het iconische collectief Great Minds, back to back over waar Top Notch voor staat en ze niet onder de indruk zijn van rappers die hen naar beneden proberen te halen. Zo rapt Sticks onder meer: "Ik zeg: 'Top Notch, Noah's Ark, Fakkelteit'. Dus ga iets anders doen, je hebt nog tijd." Op de hook van de track doet het tweetal nog een shoutout naar Kees de Koning, de oprichter van het label. "Als ik het niet doe voor mezelf, dan doe ik het voor Kees."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Niemand groter dan het team'

Na de hook laat Jiggy Djé zien dat hij het rappen nog niet is verleerd. Zo rapt hij onder meer: "Doe ik te directeurig of zijn mannen sikkeneurig? Je carrière toch al op de tocht, dit doet de deur dicht. Alles voor het innen, maakt je in en in treurig." De CEO van Top Notch maakt duidelijk dat hij zich niet van de wijs laat brengen door wat mensen te zeggen hebben. "Ik ben niet onder de indruk, je kan het zien in mijn ogen. Ieder woord dat je zegt is gelogen, maar dat is tussen jou en de schepper daarboven."

Alsof de lines van Sticks en Jiggy Djé nog niet genoeg waren, is Hef ook nog op de outro te horen om duidelijk te maken waar de track over gaat. "Niemand is groter dan het team, man. Ken je f*cking plaats. Humble jezelf, doe relax en werk mee aan het grote plaatje."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Top Notch

De laatste tijd komt platenlabel Top Notch veelvuldig in het nieuws. Zo tekende het de afgelopen weken meerdere artiesten, onder wie Young Ellens, Kleine John en Chavanté. Daarnaast lieten verschillende artiesten zich onlangs uit over hun samenwerking met het label. Zo deden onder meer Ares en Ronnie Flex een boekje open over hun ontevredenheid over het bedrijf. Laatstgenoemde organiseerde zelfs een protestactie en dropte een disstrack om zijn ongenoegen over Top Notch te uiten.

Ster advertentie
Ster advertentie